Steinfurt 03-08-2022, woensdag

Gisteren zijn we naar Groningen gereden om de verjaardag van mijn zus te vieren en ook om te testen hoe het met de ‘nieuwe as’ gaat. Toen we Groningen inreden en moesten stoppen voor de stoplichten schrokken we behoorlijk van een geluid. Het bleek echter om een geluid van de wegwerkzaamheden te gaan, een pneumatische hamer of zo en niets met de as te maken..

We hebben de camper op de cp Kardinge  in Groningen geparkeerd waar het weer behoorlijk druk was met campers. Met de bus Groningen in en vervolgens met een heel leuk gezelschap bestaande uit  een paar familieleden en vrienden van mijn zuster een bijzonder gezellige middag en avond gehad op het terras van café zondag in het Noorder Plantsoen. Blij dat we er heen zijn gereden.

Steinfurt, dit is vlak voor het centrum, bij het slot

Het slot in Steinfurt

In de watermolen is  nu een restaurant .

Trapgevelhuizen in Steinfurt

Vandaag zijn we weer verder gereden, zo’n 170km in zuidoostelijke richting en we staan in Steinfurt in NRW. Tamelijk willekeurig gekozen deze plek met als criteria niet te ver lopen van het centum en er moeten voldoende terrasjes zijn. Het blijkt een goede gok, aan het begin van de middag zijn we naar het leuke centrum gewandeld waarbij je langs het slot en een paar parken komt. Je hebt een paar leuke historische (vakwerk)gebouwen in het centrum. Na deze korte wandeling zijn we weer gaan lunchen bij de camper met het voornemen om vanavond te gaan eten in de stad na terrasbezoek.

                              Mooi kerkje in het centrum van Steinfurt

Cp Steinfurt, N52.14820 E7.34816,  met voorz. water betaald, vrijwillige bijdrage

Er is hier bij Steinfurt een prachtig park die ooit door een graaf is aangelegd, het park Bagno, in de 18e eeuw in Franse stijl . We hebben een wandeling  door het park gemaakt, het was wel warm , ruim 32º maar we liepen gelukkig veel onder bomen. Via een voorstadje van Steinfurt kwamen we weer in het centrum waar we op een terras in de schaduw wat drankjes hebben gedronken en een Turkse pizza en frites hebben gegeten. We moesten €24,40 betalen , een bedrag waarvan we zeiden het lijkt Spanje wel. Naast het eten hadden we 3x 0,5 l Hefe Weizen bier gedronken en 1 glas wijn van 0,2 l.  Daar betaal je in Nederland toch heel wat meer voor. En nu, om 20.30 uur is het nog 30º.

In het Bagno park staan grote bomen

 

 

 

kerkje in voorstadje van Steinfurt

 

 

 

 

 

 

Rechts beeldengroep, begrafenis.

 

 

 

Uiterst rechts, 32º, dan drinkt zelfs  Everdien bier

.

Warnsveld 06-08-2022, zaterdag

We hebben inmiddels de nieuwe banden eronder laten leggen, we hebben de nieuwe banden achter laten plaatsen en de nog goede achterbanden voor laten leggen. Dit omdat we achterwielaandrijving hebben en normaliter de achterbanden dan wat sneller slijten dan de voorbanden. Wij kregen echter last van voorbanden die waren gaan cuppen, de reden van is niet duidelijk, we hadden wel de juiste bandenspanning. Daarom laten we de wielen volgende week uitlijnen op woensdagmorgen en aansluitend gaan we dan weer voor een testritje naar Duitsland.