Even wat over onszelf

Wij zijn Everdien(1949) en Thole Feith(1946).

We hebben elkaar ontmoet in 1970 in een jeugdsoos in Zutphen, Everdien was toen creatief therapeute in de psychiatrie en ik studeerde aan de Sociale Academie. Later ben ik via het Vormingswerk Werkende Jongeren in het MBO beland waar ik tot aan mijn pré-pensoen les ben  blijven  geven. Everdien is na een onderbreking weer in de psychiatrie gaan werken.

                                                       Valderobres, Spanje 2016

Wij zijn enthousiaste camperaars. In 1979 hebben wij ons eerste campertje gekocht. Dat was toen een Renault Estafette. Daar gingen we de schoolvakanties mee naar Marokko, Spanje en Frankrijk samen met onze zoon Martijn die toen natuurlijk nog jong was.

In 1985 kreeg ik (Thole) kanker waaraan ik succesvol ben geopereerd en weer hersteld maar  ik mis wel 2 ribben sinds die tijd. En daarom , spieren kunnen zich niet meer hechten aan die ribben, loop ik , naarmate ik ouder word , steeds schever en krommer.

Die ziekte is ook de reden dat we eerder gestopt zijn met werken, we hebben toen  gezegd dat als ik beter zou worden, we zeker niet tot onze 65ste zouden gaan werken maar eerder zouden stoppen en gaan reizen. In het voorjaar van 2007 zijn we met pré-pensioen gegaan, Everdien was 57 en ik 60 jaar, we hebben onze dromen verwezenlijkt . Sinds die tijd zijn we 7 à 8 maanden per jaar met de camper op reis. In de zomer in diverse landen, echter vnl Zuid Frankrijk, maar ook Spanje en Griekenland. In de winter zijn we de afgelopen 11jaren door Marokko gereisd. Een fantastisch land om met de camper te bezoeken. 

 

P1070054.jpg P1070060.jpg

                                  Op een terrasje in Sidi Kaouki, Marokko voorjaar 2014   

We hebben een aantal jaren geen camper gehad na mijn ziekte (fysiek niet in staat om auto te rijden) en zijn toen gaan vliegen . Eerst naar leuke Europese steden en daarna ook naar diverse landen. Maar toen ik weer auto kon rijden hebben we weer een camper gekocht en vierden zo weer onze vakanties. Hieronder staan een aantal campers die we in de loop der jaren gehad hebben.                 

In november 2013 hebben wij een Hymer Starline B630 gekocht uit 2004, een wat jongere dan onze voorlaatste camper ,een Hymer B574 ,waar we ruim 8 jaar heerlijke reizen mee hebben gemaakt.

Dit is onze laatste aanwinst, een Hymer Starline B630, met Mercedesmotor 156 pk, achterwielaandrijving met sperdifferentieel. 

De scan maar eens gebruikt nadat we wat oude foto's hadden opgesnuffeld van campers die we zo al gehad hebben. 

Onze 1ste camper was deze Renault Estafette, klein, wendbaar, kon er mee op de leukste plekjes komen. Hier zijn we via een geitenpaadje op een idyllisch plekje aan de rivier de l'Herault belandt.

In 1980 en 1981 zijn we met dat campertje naar Marokko gegaan, onze zoon (zoontje toen) sliep achterin in een soort hangbedje. Toen hebben we de smaak van het camperen en het vrij staan te pakken gekregen.

De 2e camper die we kochten was deze VW , een zgn hippie busje, die we overigens maar 2 jaar gehad hebben.

Vervolgens hebben we deze VW LT 28 gekocht, daar hebben we heel veel jaren plezier van gehad. We zijn er 2 x mee naar Italië geweest, ettelijke malen naar Spanje, vrij staan op het strand, vooral in Cubellas. En niet te vergeten Plage de Piemanson waar we sinds 2000 kwamen maar waar je nu helaas niet meer op het strand kunt staan.

 

De Hehn Rheinstar was onze volgende camper, deze hebben we na 2 jaar weer moeten verkopen. Door mijn rugproblemen moest er een tuinstoel in de camper gezet worden, daardoor zat ik prima, maar kon Everdien geen kant meer op. Dus op zoek naar een camper met draaibare voorstoelen die lekker zaten.

 

Dat werd in 2005 onze voorlaatste camper, de Hymer B574, waar we ruim 8 jaar reizen mee hebben gemaakt.

Het grappige is dat de camper die hier in Spanje achter ons staat een Hehn Rheinstar is,  hetzelfde model als onze die we voor de Hymer hadden,  je ziet ze niet veel.