Italië en Zuid Frankrijk 2010

 

Hilpoltstein 27-07-2010 dinsdag

Gisteren is er nog een nieuwe distributieriem opgelegd, motor liep na alle reparaties niet goed. Toen we thuis kwamen lekte er diesel bij de nieuwe brandstoftank. Ook wilde de hulpluchtvering niet opgepompt.

Dus vanmorgen maar weer naar de Cosmo garage. Gelukkig niets ernstigs, retourslangetje moest strakker aangedraaid. Ook was het draadje van de zekering van de hulpluchtvering geoxideerd.

Vanuit de garage vol goede moed om 8.15 uur vertrokken. De drukte op de Duitse Autobahn viel nog mee, hoewel er wel vertraging was door wegwerkzaamheden en een half uur door een ongeval. 620 km gereden in 7 ½ uur.

 We staan op een grote camperplaats bij de Rothsee, bij Hilpoltstein, € 3,50 per nacht. De Rothsee is een recreatiemeer, bij mooi weer zal het hier wel druk zijn. Nu vallen er echter buien bij 20°.

Grassau 28-07-2010 woensdag

Vandaag was het nog maar 230 km naar Grassau. Tussen Ingolstad en München werd veel hop verbouwd aan lange staken. Het was wel druk rondom München, maar we hebben geen file gehad.

Nu staan we in Grassau bij Bauernhof Fetzenhof, kamperen bij de boer voor € 12, met stroom en douches. Grassau doet erg Oostenrijks aan met zoveel clichés dat het ons wat op de lachspieren werkt. Toen we het stadje binnenreden zagen we meteen al een bord waar Lederhosen te koop werden aangeboden. Everdien zei: de huizen lijken wel op een plaatje voor een 10.000 stukjes puzzle.

 Houten huizen met balkons met houtsnijwerk en veel geraniums. Langs de weg ook een paar manshoge uilen en een beer. In een etalage Dindrl jurken en hoedjes met veren. Aanplakbiljetten met een aankondiging van blaasmuziek door een of andere Humpa Lust Kapelle.  Maar er zijn genoeg mensen die hier plezier aan beleven gezien de vele toeristen.

Morgen moeten we hier om 8.00 uur bij de technische dienst van Kathrein , zitten ahw hier om de hoek.

Trento 29-07-2010 donderdag

Vanochtend is de satellietinstallatie gerepareerd. Er was sprake van een elektronische storing. Er is een chip van de GPS vervangen, evenals van de antenne. Viel nog onder de garantie. Na 3 uur zat de schotel er weer op.

Via Oostenrijk zijn we naar Noord Italië gereden, 320 km. Onderweg stromende regen. Ook nu komt het nog met bakken uit de hemel vallen. Het nodigt niet bepaald uit om Trento te bezoeken. De camperplek ligt vlak bij de autopista en kost € 5,-

Molina 30-07-2010 vrijdag

Via de S 12 naar beneden gereden, boven Verona de afslag genomen en de bergen in, 15 km steil omhoog, 15%. In z’n 2 omhoog gesukkeld.  In totaal 93 km gereden naar de camperplaats in  Molina die niet meer blijkt te bestaan. De restauranteigenaar die we de weg vroegen naar de camperplaats zei dat die niet meer bestond, dat hij de eigenaar was geweest.

 Dus staan we nu vrij, kijken prachtig uit over een dal. De omgeving hier is een nationaal park met watervallen en een grot. Het was eerst mooi weer, niet zo warm, 23 °, nu onweert het wat.

Molina 31-07-2010 zaterdag

 Vandaag een wandeling gemaakt door het Parc delle Cascate ,  oftewel het park van de watervallen, € 3,- pp, met seniorenkorting, dat dan wel weer. Een hele mooie wandeling, meerdere watervallen. Het gebied waar we zijn heet Fumane, de streek Valpolicella, jawel van de goede rode wijn.

 

 

Garda 01-08-2010 zondag

Vandaag naar een nieuwe camperplaats gereden in Garda, iets meer dan 30 km. Camperplaats ligt 200 m van het centrum en 300 m van het meer.

 We wilden het Garda meer wel eens zien. Wel wat aarzeling omdat we veel toeristen verwachtten. Nu was Garda wel toeristisch, veel Duitse opschriften bv, hoewel er minstens zo veel Nederlanders waren als Duitsers. Maar Garda is wel een leuk stadje, het meer is mooi, er zijn aardige winkeltjes, temperatuur boven de 30 °, kortom niet verkeerd.

Verona 02-08-2010 maandag

We staan nu in Verona, op een camperplaats vlak bij het centrum, € 10,-. Verona is een prachtige stad, met overal mooie oude gebouwen. We hebben zo’n beetje de highlights gedaan. Eerst een oud kasteel, Castelvecchio.

 We zijn in de Anastasiakerk geweest, maar het mooist was het interieur van de Dom. De buitenkant viel wat tegen. Als laatste naar de Arena gewandeld. Meer dan 2, 5 uur gewandeld,32°, een pilsje ging er daarna wel in.

Venetië 04-08-2010 woensdag

We zijn gisteren onverwacht naar Venetië gereden. We stonden in Verona met  Nederlanders naast ons die daar erg enthousiast over waren. Wij wilden liever buiten het hoogseizoen een keer gaan, omdat het ons nu te druk leek. Maar het lijkt toch goed te doen, dus wij naar Venetië.

 We staan nu op een camperplaats in Mestre, vlakbij  Venetië , voor € 10,- per nacht. Voor de camperplek vertrekt de boot naar Venetië, kost € 15, ons leek het verstandiger om met de bus te gaan die 1 km verderop vertrekt en een kaartje voor de bus en de Vaporetto, de busboot in Venetië kost € 16 voor 24 uur.

Venetië is waanzinnig mooi. We zijn eerst met de vaporetto een stuk over het Canal Grande gevaren. Langs het kanaal is het een aaneenschakeling van prachtige oude gebouwen, palazzos, oude handelshuizen in een soort Venitiaans- Byzantijnse stijl.

 

 We zijn bij halte Rialto uitgestapt, we zijn toen via allerlei steegjes, prachtige pleinen, leuke, heel leuke en minder leuke (want met toeristenmeuk) winkelstraatjes gelopen naar het San Marco plein. Dit is werkelijk adembenemend mooi. Je hebt hier oa het Palazzo Ducate( Dogenpaleis) en de Basiliek van San Marco. Je kijkt je ogen uit, prachtig gebouw.

Vervolgens weer een leuke wandeling via allerlei mooie pleinen en dito gebouwen naar halte Rialto Mercato bij de mooie Rialtobrug, die in het midden van de stad staat. Hier zijn we op de Vaporetto gestapt, helemaal naar het eindpunt, het Lido en weer terug naar ons beginpunt Piazzzo Roma , een boottocht van bijna 2 uur op de voorplecht, in de zon, met prachtig uitzicht op de pracht en praal van het Grand Canal. Heel erg genoten.

 

Lido di Dante 05-08-2010 woensdag

Via een wel heel erg drukke kustweg door mn het vele vrachtverkeer, naar Lido di Dante gereden, bij Ravenna. Voortdurend langzaam rijden, file, stilstaan. En dan ook nog eens enorme plensbuien met onweer.

 

De camperplaats hier is maar 200 m van zee, aan de rand van het dorp in een weiland en kost in juli en augustus € 9,-. En alleen maar Italianen hier, veel langkampeerders zo te zien..

Lido di Dante 09-08-2010-maandag

Vrijdag nog zware onweersbuien, daarna een paar heerlijk dagen in Lido di Dante gehad. Aan zee is de temperatuur ook nog eens prima. We stonden op een mooi plekje op de camperplek, grenzend aan een groentetuin. We hebben 2 x groente gekregen van de tuinman, oa sla,tomaten,rucola en boontjes. Het strand is hier mooi en de zee is schoon. De bakker is hier vlakbij, dus al met al een plek om nog eens terug te komen.

Parma 10-08-2010 dinsdag

De camperplaats in Parma, waar we naar toe wilden, bleek gesloten.

 We staan nu op een nieuwe camperplaats, € 10,-, ’s nachts bewaakt. Wel wat verkeerslawaai omdat de rondweg er vlak langs loopt, ’s nachts valt het wel mee. De bus naar het historisch centrum stopt vlak bij. Het historisch centrum is vrij klein.

 

Aan het domplein ligt de Dom en het fraaie Baptesterium. Verder heb je dan nog het Palazzo della Pilotta, maar dat is meer groot dan mooi. Er zijn nog wel meer bezienswaardigheden, maar het was 32 °, we vonden het wel genoeg zo, tijd voor een verfrissende Prosecco bij de camper.

Acqui Terme 11-08-2010 woensdag

Het landschap waar we vandaag door reden was minder saai dan gisteren. Toen reden we door de Po vlakte, dat is toch wel saai. Het enige mooie waren de grote, vaak vervallen oude boerderijen. Met name het laatste deel van de route vandaag , tussen Alessandria en Acqui was heuvelachtig, een beetje Toscaans.

We staan nu op een grote camperplaats, € 5,- , wel wat beperkingen, zo mag oa de luifel niet uit, mag je geen was doen of buiten de camper te drogen hebben hangen. Acqui Terme is een aardig stadje, maar we gaan morgen weer naar zee, vandaag weer 32°. Bovendien wordt er voor morgen zwaar onweer voorspeld.

Torre del Mare 13-08-2010 vrijdag

Gisteren via een vrij smalle weg door een mooie omgeving naar Torre del Mare gereden. De camperplaats ligt vlak aan zee, er ligt alleen een weg tussen.

 Ook hier mag de luifel niet uit. Is trouwens ook geen ruimte voor, de campers moeten in vrij kleine vakken staan. Wij hebben geluk, kunnen wel buiten zitten omdat we met de deurkant bij een pad staan, die vrij moet worden gehouden. De zee is hier prachtig blauw en onvoorstelbaar helder.

San Remo 14-08-2010 zaterdag

Vanochtend na een enorme onweersbui vertrokken naar San Remo, via de tolweg, omdat de kustweg te druk was. De weg ligt mooi hoog met af en toe zeezicht. En heel veel tunnels. Na tunnel 37 gebeurde het, alsof we nog niet genoeg ellende met de camper gehad hebben dit jaar.   Een soort klap met  een enorm geratel van hout, alsof de achterkant versplinterd werd. Geen vluchtstrook, maar een betonnen wand. Gelukkig de camper aan de kant kunnen zetten, maar wel op de linkerbaan van de snelweg. Everdien had de tegenwoordigheid van geest om snel een oranje pechhesje te pakken, de camper uit te springen en met het hesje te gaan zwaaien. 112 gebeld, meteen ook de ANWB en na een half uur kwamen er 2 auto’s van de snelwegservice.

Ondertussen hadden we ontdekt dat we niet alleen een klapband hadden maar dat ook op 2 plaatsen we een gat in de bodem hadden, je keek zo tegen de boiler aan. Ook hing er bedrading los. De weg lag bezaaid met stukken band en hout. De snelwegservice zette de linkerbaan van de snelweg af en toen konden we een stukje achteruit rijden totdat we bij een kleine vluchtstrook kwamen. Ze veegden de weg schoon en wilden weer vertrekken, waarop ik duidelijk kon maken dat ik geen wiel kon verwisselen, ivm rugproblemen en we op een levensgevaarlijke plaats stonden. Vervolgens gingen ze bellen en er zou over 10 min. een collega komen. Die kwam inderdaad na een half uur, vergezeld door een auto van een garagebedrijf. Die garageman heeft, onder begeleiding van het zwaaien met een oranje vlag, omdat hij met zijn kont op de autopista lag, voor € 236,-  het wiel verwisseld.

Gelukkig dat we de klapband net buiten de tunnel kregen en dat het niet al te hard regende toen we moesten wachten. Ook niet toen we naar de camperplaats in San Remo reden, anders was het water zo naar binnen gespat.

 Nu staan we in de stromende regen op een camperplaats in San Remo, weliswaar aan zee, € 10, maar de pechduivel blijft ons maar achtervolgen dit jaar. Het blijkt ook nog dat we lekkage bij het achterraam hebben. Bij flinke plensbuien en als de wind op de achterkant staat, drupt het naar binnen. Deze klacht zou door ons caravanbedrijf in Nederland verholpen zijn, maar mooi van niet dus.

Cuges les Pins 17-08-2010 dinsdag.

3 nachten hebben we in San Remo gestaan. We moesten wachten op de ANWB reactie, het gebeurde op zaterdag, dus in het weekend konden ze weinig doen. Ze zouden een camperschadebedrijf zoeken, het is vakantie in Italië. Nu was dat wachten geen ramp, want na de regen van zaterdag was het goed weer, we konden lekker buiten zitten lezen. In de supermarkt dichtbij vonden we een goedkope Prosecco look-a-like. En de Ligurische kust is erg mooi , rotsen en heuvels met mooie dorpjes er tegen. De laatste dag stonden we vlak aan zee met een mooi uitzicht, de eerste 2 dagen tussen de zigeuners, dus veel heen en weer geloop en hard gepraat.

Uiteindelijk kwam uit het telefoontje van de ANWB dat ze tijdelijk een mannetje in Fréjus gestationeerd hadden. Die zou voor een noodreparatie kunnen zorgen.

 

 Dus hadden we voor vandaag afgesproken op de parkeerplaats van de Casino. Paul, zo heette de ANWB jongen, aardig en handig , zorgde er allereerst voor dat we weer water hadden doordat hij weer aansluitingen gerepareerd   heeft die verbroken waren. Ook heeft hij het gat gerepareerd, weliswaar improvisorisch, maar spatdicht. Met hout en schroeven, voor € 8,95 bij de bouwmarkt, en veel ducktape. Alleen de verwarming doet het niet, slangen zijn kapot, de boiler heeft een klap gehad. Maar de bodem en boiler moeten we over een tijdje dan maar in Nederland laten repareren. Morgen blijven op deze camperplaats in Cuges les Pins.

Cuges les Pins 18-08-2010 woensdag

Het is hier een mooi gelegen camperplaats op terrassen, tussen de pijnbomen, €3,-.

 Hoewel het met 20 campers  helemaal vol is, is het toch erg rustig. Vandaag hebben we de huishouding gedaan. We ontdekten in het parkje beneden bij de camperplaats een tweetal kranen met spoelbakken. We hebben oa handdoeken en lakens gewassen.

Plage de Piemanson 21-08-2010 vrijdag

De route die we door Marseille namen, ging via de haven. Dat doen we in het vervolg maar niet meer, we kwamen bijna vast te zitten bij de tolpoortjes voor de tunnels. Ze zijn te nauw en nauwelijks hoog genoeg ( 3,20 m)

Het is erg druk op het strand. Toch konden we een mooi ruim stuk vinden omdat Philip zijn auto wel wilde verplaatsen. Nu in het weekend is het helemaal druk. Al weer een hoop bekenden ontmoet. Iedere avond weer Pétanque spelen. De piste is redelijk te berijden, het had een tijd niet geregend. De 1e  nacht dat wij er waren vielen er een paar fikse buien.

Plage de Piemanson 26-08-2010 donderdag

We zijn nu een week op het strand. Af en toe wel wat winderig, maar geen Mistral. Temperaturen tussen 26 en 30°. Wat opvallend is dat er dit jaar geen muggen zijn. Mogelijk is dat het gevolg van de bestrijding vanuit vliegtuigjes die nu zo’n jaar of 3 sproeien. Als de verschillende soorten prachtige libellen maar muggenlarven genoeg over houden om te eten.

We hebben een muis gevangen, mogelijk was die meegelift uit Italië. Inmiddels is Willy uit Mainz ook weer gekomen. Vandaag wordt hij 81, vanavond een feestje.

Salin de Giraud 29-08-2010 zondag

We staan nu op de camperplaats met een 10-tal andere campers. Uitgebreid gedoucht en wat was gedaan. Een bijkomend voordeel van ons verblijf op het naaktstrand is dat we weinig wasgoed hebben.

We zijn van het strand vertrokken omdat we morgen naar Arles gaan om boodschappen te gaan doen en dinsdag langs een camperbedrijf gaan om misschien de verwarming en het gat te laten repareren. En de lekkage bij het achterraam voordat de septemberbuien beginnen. Ook is en zijraambegeleider afgebroken en een stukje plastic van een luifelpoot waardoor die poot bij het indraaien er af viel.

De afgelopen dagen heeft de piste maar liefst 2 x onder water gestaan. Donderdagnacht  na een zuidoosterstorm stroomde hij over vanuit zee, wij stonden op een plekje dat droog bleef. Gisteren stak de Mistral op, ’s middags en ’s nachts 90 km p.u., waardoor de net droge piste vanuit de étang weer overstroomde. Vanmiddag konden we al slalommend , zonder door het water te rijden, het strand verlaten.

Fontvieille 30-08-2010 maandag

Na flink boodschappen te hebben ingeslagen zodat we weer een tijdje vrij kunnen staan, zijn we van Arles naar Fontvieille gereden, nog geen 15 km. De camperplaats hier is rustig gelegen, niet zo veel last van de Mistral.

 Het is een grote parking met een apart gedeelte voor campers, € 3, geen voorzieningen, wel overdag een wc. Fontvieille is bekend omdat de Franse schrijver Alphons Daudet er gewoond heeft. Vlakbij de camperplaats is een oude molen, hier heeft hij zijn beroemde “Lettres du Moulin” geschreven.

Vandaag was de laatste dag van de 3-daagse feesten in Fontvieille. Zoals zo vaak in Zuid Frankrijk heeft dit ook weer met het gebruik rondom koeien en stieren te maken. Wij zijn aan het eind van de middag naar de arena geweest. Daar was een ‘Course Camargaise’ . Er speelde een orkestje Spaanse olémuziek.

In het midden van de arena stond een stapel strobalen, daarop een 8-tal jongeren. Er werd een wilde jonge koe losgelaten, jongeren renden door de arena, koe er achteraan, jongeren ontsnapten via een behendige sprong over de omheining. Of de koe stoof de strobalen in, jongeren vielen eraf, vluchtten. Dit ging door tot de koe moe was, dan kwam er een verse. Wel een aardig schouwspel om te zien, niet al te diervriendelijk, maar geen bloedig stierenvechten.

Plage de Piemanson 05-09-2010 zondag

Hoewel er al veel caravans vertrokken zijn, is het in het weekend nog behoorlijk druk mede dank zij het fraaie weer wat al weer een paar dagen duurt. Rond de 25° en veel zon. Gisteren met ruim 20 mensen de verjaardag van Marcel gevierd. We kennen Marcel nu een paar jaar. Hij staat op het strand met een tafeltje met wat poppen en biedt mensen thee aan, vooral aan “princesses”. Ook vraagt hij mensen om wat in zijn cahier te schrijven, tekenen  of te  plakken. Hij heeft in de loop van 6 jaar dat hij dit doet al een aardige verzameling opgebouwd waar hij erg trots op is. Marcel is wat zwakbegaafd maar vooral prettig gestoord. De verjaardag werd vanaf 13.00 uur gevierd, iedereen had wat te eten of te drinken mee gebracht, rond half 4 was er ter afsluiting taart en champagne. Als of we nog niet genoeg gegeten en gedronken hadden werden we ’s avonds uitgenodigd om te komen eten bij een ouder echtpaar, zij Marokkaanse, hij een Franse groenteboer. Ze stonden in een caravan naast ons en waren voor het weekend op het strand.

Fontvieille 08-09-2010 woensdag

Omdat er voor dinsdag storm vanuit zee werd verwacht en er zware buien zouden gaan vallen (code oranje) zijn we maandagavond van het strand vertrokken ivm overstromingsgevaar. Buien zijn er gevallen en hoe. Buien zijn er gevallen en hoe. Bij ons viel het nog mee, maar iets noordelijker in de Alpilles , waar we nu zitten 200 mm en in de Gard zelfs 300 mm. In 2002 vielen daar 22 doden toen er in 2 dagen 700 mm viel. net zoveel als in Parijs in een jaar . De camperplek in Fontvieille staat ook blank, staan nu op de autoparking. In de krant zie je veel foto’s van het noodweer, oa ondergelopen straten met meer dan een halve meter water. We hoorden dat de zee ook over het strand heeft gebeukt. Dinsdagavond werden er caravans door tractoren , onder verlichting van schijnwerpers, tegen de duinen getrokken, sommigen met de voortent er nog aan, omdat het water in de caravans naar binnen stroomde.

 

Salin de Giraud 09-09-2010 donderdag

Een behoorlijke benauwde ervaring de afgelopen dagen. Ik had al ruim een week pijn bij het linkerschouderblad, maandagnacht niet geslapen. Dinsdag naar de dokter, die constateerde zenuwpijn, kon door artrose komen aan de wervelkolom, bloed moest onderzocht en woensdag foto’s in Arles laten maken. Kreeg sterke pijnstillers.

Er zouden woensdag 2 röntgenfoto’s worden gemaakt.  Toen deze waren bekeken werden er nog 6 in liggende positie gemaakt. Kreeg toen wel een soort ojee gevoel. Dit werd nog versterkt toen ik niet meteen de uitslag kreeg, maar de volgende dag om 14.00 uur moest terug komen. Echter ’s avonds wat gerelativeerd, ze zouden wel eens een soort litteken op de long gezien kunnen hebben veroorzaakt door de tumoroperatie van 24 jaar geleden. Everdien dacht dat de pijn mede veroorzaakt kon zijn door zwemmen en pétanque spelen.

Vanochtend het ziekenhuis in Zutphen gebeld om naar de chirurg te vragen en om het dossier van mij op te zoeken. ’s Middags kon ik bellen voor het dossier en om half 4 de chirurg spreken. Om 14.00 uur kreeg ik de foto’s mee + conclusie voor de dokter in Salin de Giraud. Na raadpleging van het dossier en vervolgens een gesprek met de chirurg was het wel duidelijk dat de afwijking op de foto’s veroorzaakt werd door de eerdere operatie. Wel heb ik flinke artrose aan de wervelkolom, schijnt ook bij de leeftijd te horen. Angstvisioenen waren verwenen, slechts een blij gevoel restte. De pijnstillers werken goed.

Plage de Piemanson 14-09-2010 dinsdag

We konden zaterdag pas weer op het strand rijden. De piste stond al die tijd onder water, dinsdag en woensdag door de zee, donderdag en vrijdag doordat de mistral het water uit de étang weer over het strand deed stromen. Zaterdag zagen we ook hoe hoog het water was geweest, het heeft zeker 30 cm hoog tegen de duinen gestaan, hoger dan we ooit gezien hebben. Het weekend was het weer prachtig , 23°, daardoor veel dagjesmensen.  

 

 Caravans zijn nu vrijwel verdwenen. Gisteren weer mistral, 90 km per uur. Het water werd weer over de piste gejaagd, we zijn met een paar campers blijven staan, omdat het water uit de étang nooit hoog wordt, alleen over de piste loopt. We staan lekker beschut achter een caravan en een ‘schutting’ van bamboeriet, geen last van de mistral. Door de aflandige wind al wel 2 dagen 26°. We staan met een 10 tal campers met bekenden, totaal op het hele strand 70 campers.

Plage de Piemanson 20-09-2010 maandag

Vorige week 2 x ‘s nachts buien gehad, zaterdag zou het hevig gaan onweren, uit voorzorg in Salin gaan staan, voorspelling kwam echter niet uit. Wel 2 dagen Mistral gehad.

In de krant van gisteren stond nog een artikel over de mistral. Je spreekt van een mistral als de wind meer dan 60 km uit het NW waait. Dat is deze zomer erg vaak gebeurd, wat heet , er is zelfs een record gebroken. In juni, juli en augustus heeft de mistral maar liefst op 32 dagen geblazen. Omdat we op 20-08 hier zijn gekomen hebben we er niet zoveel last van gehad. Er werd een onderscheid gemaakt in het krantenartikel over de mistral, er is sprake van maar liefst 4 soorten, waarvan de ‘blanc mistral’(die met de strakblauwe lucht) de meest voorkomende is . Op 21-02-2002 woei de mistral met meer dan orkaankracht, 140 km per uur .

Je merkt wel dat het herfst wordt, 2 koude nachten gehad met maar 11°, ook overdag op het strand nog maar 21 of 22°. De afgelopen jaren was het toch een paar graden zachter. Wee staan nu met een 12 tal  campers met bekenden op het naaktstrand. Verder staan er nog enkele caravans en een verspreide camper op het strand. Wel zijn er zeker 10 oude caravans blijven staan of in de fik gestoken.

Salin de giraud 24-09-2010 vrijdag

We wilden maar 2 weken op het stand blijven en daarna door naar Spanje. Maar het is kennelijk te leuk, dus zijn we weer blijven hangen. Vanwege voorspelde onweer, gevolgd door een stevige mistral, zijn we gisteren naar Salin gereden. Dit na een paar dagen prachtig weer te hebben gehad op het strand. Maandag hebben we met 15 mensen bij Jacques en Paulette gegeten, iedereen had wat mee gebracht, het was erg geslaagd, vnl Fransen waren er.     Gisteren stonden er nog zo’n 70 campers op het strand, het ziet er naar uit dat begin oktober iedereen van het strand moet.

Heb trouwens oogdruppels gekregen, zie troebel met 1 oog. Het lijkt een bacteriële infectie te zijn, veroorzaakt door wind, zon, zee, zand.

Plage de Piemanson 29-09-2010 woensdag

Hoewel de mistral aardig te keer is gegaan mn. n het weekend 90 km per uur en het nu ook nog steeds behoorlijk waait, zijn we afgelopen maandag weer naar het strand gegaan. Vandaag zal de mistral gaan liggen . Het weer was de laatste dagen te koud. De temperatuur haalde met moeite de 18°, maar wel met zon. Vandaag wordt het wel weer 22°. En in het weekend nog wat warmer, maar dan zijn wij vertrokken, zijn nu ruim 9 weken onderweg. Er staan nu nog 17 campers op het naaktstrand, waarvan 7 van bekenden.

Gervans 30-09-2010 donderdag

We zijn vandaag 250 km noordelijker gereden, nadat we om 13.00 uur van het strand vertrokken zijn. Eerst langs de Géant Casino in Arles, voor nog wat wijn en kaasjes. We staan nu in de Rhônevallei, bij Tain l’Hermitage , in het wijndorp Gervans. Het is een rustige camperplaats, gratis met voorzieningen. 

Arlon 01-10-2010 vrijdag

We wilden vandaag naar Chaumont rijden. Rond het middaguur werden we gebeld door st Elisabeth dat Everdiens moeder buiten bewustzijn was, niet reageerde op pijnprikkels. Dokter wilde haar laten opnemen, leek ons beter van niet , zijn afspraken over, na overleg met de verzorging in haar appartement gebleven. Ze knapte in de loop van de middag aardig op, maar hadden al besloten om naar huis te gaan, staan zodoende op de camperplaats in Arlon.  

Warnsveld 06-10-10 woensdag

Zaterdag thuis gekomen, uitpakken, vrienden ontmoeten, camper schoonmaken, verzekeringszaken mbt de schade regelen. Gelukkig is het nogal zacht voor oktober.

En met Everdiens moeder zag het er eerst niet best uit, maar na een paar dagen is ze weer aardig opgeknapt. Alleen het geheugen wordt steeds slechter. Voorlopig zijn we nog wel thuis.