Heurteauville 12-06-2021, zaterdag

We staan hier aan de Seine in een landelijke omgeving met wat mooie vakwerkboerderijen en er staan hier de nodige fruitbomen. Tegenover ons kersenbomen, de kersen beginnen wat te kleuren. Er staan ook appelbomen, er wordt o.a cider gemaakt hier, we zijn hier per slot van rekening in Normandië, een van de 13 Franse regio’s. Het waren er 22 tot 2016, toen vond er een nieuwe bestuurlijke indeling plaats. De regio’s zijn weer verdeeld in departementen, wij staan in het departement Seine Maritime.

Vanmiddag zijn we een stukje gaan fietsen, niet te ver i.v.m. mijn rugklachten. We zijn met een pontje de Seine overgestoken naar Jumièges daar loopt zoals gisteren gezegd het fietspad langs de Seine. De pontjes zijn gratis, dat is goedkoper dan een brug over de Seine te bouwen, een aardig systeem voor kleinere voertuigen, en natuurlijk fietsers en wandelaars.

                            Op de nok van het dak van een huis naast de cp zat een groenling te zingen.

Een van de boerderijen die je hier ziet.

 Het huis is verzakt òf zo scheef gebouwd

     De gestreepte Goudspanner

We zijn , nadat we de Seine  waren overgestoken, naar het dorpje Jumièges gefietst. Daar is een abdij maar we hadden geen zin om die te gaan bezichtigen. In plaats daarvan hebben we een stuk langs die Seine gefietst door een aardige omgeving. Het was bewolkt weer en het waaide niet zo hard, dus ideaal om te fietsen.

Bij terugkomst bleken er nog meer campers op de cp te staan dan toen we vertrokken, op een stukje wei zijn ook nog campers geplaatst zodat er nu 30 staan, waar plaats is op de officiële plekken voor 20.

In de loop van de middag klaarde het weer op en werd het zelfs onbewolkt met 21º, een voorbode voor het mooie weer wat de komende dagen voorspeld wordt.

Ik wil iedereen nog bedanken die via mail, appjes of via het gastenboek op onze site mij het beste gewenst hebben met mijn rug. Tov. gisteren geen verbetering , maar wel goed geslapen.

Heurteauville 13-06-2021, zondag

Het was een prachtige zondag, dat vonden ook veel motorrijders die vooral ’s ochtends hier langs de Seine reden. Wij reden ook langs de Seine in een wat rustiger tempo op onze E-bikes. Er was niet te veel wind dus uitstekend fietsweer. We wilden morgen naar Le Crotoy , aan zee, omdat het warm wordt de komende dagen. We zijn daar eerder geweest maar nu lazen we dat je er niet buiten mocht zitten. Dus wellicht naar een andere plaats aan zee, Le Tréport, maar op dit moment twijfelen we nog. Tijdens onze fietstocht zagen we in een dorp hier vlakbij ook een cp mooi gelegen aan de Seine, dat leek ook helemaal niet verkeerd.

Er zijn wat campers vertrokken maar ook enkele bij gekomen, er staan er nu een stuk of 15. Er is ook een Nederlandse camper gekomen, zij wilden eigenlijk 2 weken vakantie houden in Nederland. De vrouw vertelde dat zij veel gebeld had naar cp’s maar dat alles vol was, sommige cp’s zelf tot in juli, daarom maar naar Frankrijk gegaan.. Het begint toch een merkwaardig verschijnsel te worden dat men nu ook op cp’s , net als op campings kan reserveren.

 

Een Atalanta, niet bijzonder zou je zeggen ,ware het niet dat hij vanochtend ruim  een uur om ons heen fladderde en telkens landde op een van onze ledematen, vooral die van mij, om zout te likken. En ik ben kennelijk de schaamte voorbij om mijn sterk vergrote 75-jarige gerimpelde been te tonen.

Een kleine scheepswerf hier langs de Seine.Het huis daarboven, formaat sanatorium volgens Everdien, zal wel van de eigenaar zijn.

Nog maar eens een prachtig huis, zoals je die hier ziet tijdens onze fietstochten, wel met tegenlicht genomen

         Het Zilverkruiskruid

Gisteren zijn in heel Frankrijk in meer dan 100 steden demonstraties geweest om te protesteren tegen de opkomst van extreemrechts. Het was weer de eerste keer dat sinds de versoepeling van de coronamaatregelen er weer gedemonstreerd kon worden. En dat wil wat zeggen, het demonstreren zit de Fransen in het bloed.  De aanleiding van de demonstraties tegen extreemrechts was dat de ideeën van neofascisten niet alleen meer voorbehouden zijn aan extreemrechts zelf maar ook zijn doorgesijpeld in gevestigde politieke partijen. Het is niet zo moeilijk om paralellen te trekken naar de Nederlandse situatie waar extreemrechts met 3 partijen in het parlement vertegenwoordigd is.

Zoals gezegd een schitterende zondag, zonovergoten en 25º. En nog niet bekend op dit moment waar we morgen staan, er komen 3 warme dagen aan.

La Mailleraye sur Seine 14-06-2021, maandag

We hebben gisterenavond genoten van de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal dat met 3-2 van Oekraïne won. We hebben niet veel verstand van voetbal, onze zoon Martijn, wel , waar we dan af en toe mee appen gedurende de wedstrijd, leuk!

Maar goed dat we gisterenavond laat toch besloten hadden om niet naar de kust te gaan maar naar de cp in het eerstvolgende dorp langs de Seine. De weg de andere kant op was uren  geblokkeerd door een ernstige  frontale autobotsing waarheen op weg we al ’s morgens vroeg een traumaheli hoorden overkomen. .

De beslissing om maar een klein stukje verder te rijden is dat in dit dorp een apotheek gevestigd is. We dachten dat de pijnen misschien werden veroorzaakt door het rijden met de camper maar daar had ik eigenlijk nog nooit eerder last van gehad.  We waren hoe langer hoe meer er van overtuigd geraakt dat de pijnen en spasmen, die al minder waren,  misschien wel door een ontsteking van een röntgen ulcus kwamen. Waar die ulcus zit voel ik geen pijn, omdat de zenuwen daar door bestraling dood zijn. De pijn voel ik op andere plekken. Het duurde even voordat dat kwartje was gevallen, Everdien was de laatste dagen al met azijn begonnen te deppen, daar houden bacteriën niet van maar het is niet afdoende.

In het dorp hier zit een apotheek maar ik moest eerst naar de dokter want er is een recept vereist voor antibiotica-zalf die we tegen de ontsteking wilden gebruiken. En dan ben je blij dat je wat Frans spreekt wat het gaat om een vrij complexe situatie maar de aardige vrouwelijke arts begreep het gelukkig.

 

                        Zicht vanuit onze camper op de Seine in La Mailleraye sur Seine, N 49.48444 E.0.77333, €7,40.

Er is weinig scheepvaartverkeer op de Seine, af en toe een schip met heel hoge stuurhut

Veel distelvlinders hier , een trekvlinder we kennen vanuit Marokko. Hier zitten ze op de rode klaver.

Nog een van de schattige huizen die je hier ziet. Op de nok van veel van deze huizen zit een 'tuintje'. Dit zal waarschijnlijk zijn om het riet tegen regenwater te beschermen. Zelfs hier op de waterput zie je groen.

Dus nu moet Everdien  2x daags antibiotica-zalf aanbrengen nadat de wond eerst ontsmet is met een speciale ontsmettingsvloeistof. We hebben er alle vertrouwen in dat we nu de vinger op de zere plek hebben weten te leggen om maar eens een beeldspraak te gebruiken die wellicht toepasselijk is. De spasmen waren al verdwenen de laatste dagen zoals gezegd, blijft over de pijn ( ook al wat minder) maar gelukkig nauwelijks ’s nachts zodat het slapen goed gaat, de pijn is al vermoeiend genoeg.

We staan op een plek met een erg mooi uitzicht over de Seine naar beide kanten. De Seine is hier een getijdenrivier, ’s morgens vroeg laag water, rond het middaguur stroomt het water dan weer de andere kant op en om een uur of 6 hoog water. Vervolgens herhaalt dit verschijnsel zich. En omdat het nog warmer gaat worden dan de 28º van vandaag blijven we hier tot donderdag staan. Misschien ook beter voor de rug om die  nog even wat rust te gunnen tot het effect van de zalf merkbaar is.

La Mailleraye sur Seine 15-06-2021, dinsdag

We hadden zowaar Nederlandse buren aan de ene kant, 2 jonge stellen, zij gingen ergens surfen en waren vanmorgen weer vertrokken. Aan de andere kant  Franse buren waarvan de man voortdurend mopperde. Toen ik zei dat dit een mooie plek was, vond hij het maar niets, de Rhône en de Camargue waren veel mooiere plekken om te zijn. Ze waren ook 3x in Marokko geweest, de man vond het helemaal niets, Marokkanen waren criminelen, zijn vrouw, een totaal andere persoon, vond het daar prachtig. We gaan er nooit weer heen zei de man die ook nog eens moeilijk te verstaan was omdat hij geen boven- en ondergebit had. Ze kregen een lichte woordenwisseling met elkaar, vanmorgen in alle vroegte zijn ze vertrokken, niet naar Marokko in ieder geval, wellicht naar de Camargue?

Dan staat  vandaag aan de andere kant van het weggetje wat de cp in 2 gedeelten verdeeld een echtpaar wat de hele dag niets anders doet dan naar anderen te loeren, breeduit op stoeltjes voor de camper opdat ze werkelijk niets ontgaat. Dat type mensen kom je altijd wel eens ergens tegen.

                      Tijdens de fietstocht zagen we een veld met vlas , jammer genoeg  nog slechts een enkel bloempje in bloei.

                              Citroengele honingklaver

Altijd weer leuk om te zien wat er weer voorbij komt varen.

We zijn weer gaan fietsen in de omgeving, niet nadat we eerst een brood zijn gaan betalen op de vorige cp. We hadden nl een stokbrood besteld voor gisterenochtend maar omdat de weg geblokkeerd was door het ongeluk hebben we niet gewacht tot het beheerdersechtpaar op de cp met het brood arriveerde, niet wetende hoelang dat nog kon duren. 

We hebben een stukje van de zgn route des fruits gefietst en op de terugweg kreeg Everdien een lekke band. Maar doorgefietst op een lege band want het was nog 6km , te ver om te lopen. Ik had natuurlijk ook de camper kunnen ophalen maar dat vonden we te omslachtig. Bij de camper de band opgepompt met het idee hem te plakken, wat wel niet zou lukken omdat de band aan gort gereden zou zijn. Tot onze verbazing bleef de band keihard en onze conclusie was dat het aan het ventiel heeft gelegen. Toen we echter aan het begin van de avond een proefrondje maakten liep hij weer leeg. En nu kon hij ook niet meer opgepompt, hij liep meteen leeg. Raadselachtig en er is hier in het dorp geen fietsenmaker, dat komt onderweg dan wel ergens.. 

De rug lijkt toch aardig goed te gaan, nog maar een dag aan kijken en dan donderdag hier vertrekken. Na een zonnige ochtend ’s middags stapelwolken en 26º.

St Julien du Sault, 16-06-2021

Gisterenavond vond Everdien dat de zweer er niet mooi uitzag, we hebben toen besloten om niet naar Spanje te gaan maar meer oostelijk in Frankrijk. Ten eerste omdat we dan op ongeveer een even grote afstand van huis zitten om terug te rijden als dat nodig mocht zijn. Ten tweede omdat de buien die de komende dagen worden voorspeld minder hevig lijken te zijn meer naar het oosten dan westelijk in Frankrijk . 

Everdien heeft vanmorgen een foto van de wond, een fors gaatje, gemaakt, uit de wond kwam aardig wat pus. Zodoende kon ik me beter voorstellen waarom zij zich wat zorgen maakte, ik voelde nl nauwelijks pijn meer en dat was het kompas waar ik op voer. Die foto maakte de beslissing minder moeilijk om oostelijk te rijden. We kozen de kortste route via de Autoroute door Parijs. Aanvankelijk zagen we niet alleen velden met klaprozen maar ook velden die violet gekleurd waren, dat was de vlas die in bloei stond, prachtig. Er waren een paar files in Parijs maar we konden vlak voor de périphérique een afslag nemen zodat we de ergste drukte konden vermijden. Het is al wel langer dan 15 jaar geleden dat we zo door Parijs reden, 15 jaar jonger dus maar het ging allemaal goed. 

Een paar aardige huizen in het kleine centrum van St Julien du Sault. Een dorpje met slechts een paar winkeliers en toch een aardig gelegen gratis cp.

Hierboven het pand van de bakker en links op de foto een verweerd stukje houtsnijwerk op de hoek. van het bakkerspand

Het pleintje voor het gemeentehuis, hier rechts op de foto.

Cp St Julien du Sault, gratis met voorz. N48.02894 E3.30172

We hebben een kleine 300 km gereden en staan in het dorpje St Julien du Sault, 40 km boven Auxerre. Een mooie cp in een parkachtige omgeving, met een geniepig verborgen houten paaltje waar ik met de voorbumper tegenaan reed, gevolg een scheurtje,  we scoren dus weer hoger op de schaal van pech en tegenslag want ook de tankdop heb ik laten liggen tijdens een tankbeurt, tijd voor Max geheugentrainer.

We hebben de dermatoloog in Zutphen gebeld, althans de poli en we hebben een telefonische afspraak met de dermatoloog op vrijdag aan het eind van de ochtend. Misschien dat we iets meer zekerheid kunnen krijgen over de röntgen ulcus, moeten we naar huis gaan of kunnen we verder meer  zuidelijk  Frankrijk in. Tot die tijd blijven we hier op deze rustig gelegen cp.

Het dorp stel niet heel veel voor maar heeft een paar aardige huizen en karakteristieke elementen. Er is een mini supermarkt en er is een café met een terrasje, met 33º smaakt een witte wijn voor Everdien en een pils voor mij heerlijk verkwikkend.

In de camper was het trouwens 35.9º.

St Julien du Sault 17-06-2021, donderdag

Vannacht tegen 4 uur begon het hard te waaien en te weerlichten, voordat het onweer losbarstte konden we de ramen sluiten. Het koelde wel af na die tijd , maar de nachttemperatuur bleef op 22º steken. Na het onweer begon er iets na 4.30 uur een merel te zingen, er zijn meer zingende vogels hier oa. de tuinfluiter en andere zangers, prachtig om te horen. Behalve de merel zie je ze niet, verborgen in het gebladerte.

Net als er in Nederland verdere versoepelingen staan aan te komen, heeft ook Frankrijk versoepelingen aangekondigd. Vanaf vandaag hoef je op straat geen mondkapje meer op behalve als er geen 1,5 m. afstand mogelijk is, zoals op markten en in wachtrijen. Gisteren toen we door het dorp wandelden was het dragen van een mondkapje bij 33º nu niet bepaald comfortabel.

Er geldt in Frankrijk nog een avondklok die om 23.00 uur ingaat, ook deze wordt afgeschaft met ingang van a.s. zondag. Het aantal besmettingen is in Frankrijk wel drastisch gedaald van ruim 57.000 ruim 2 maanden geleden tot 3025 gisteren, maar de uitgestelde regionale verkiezingen die binnenkort worden gehouden spelen ongetwijfeld een rol.bij de versoepelingen.

 

                                        Op een heuvel staat een kapelletje boven het dorp St Julien du Sault

Hadden we 10 dagen geleden een weidebeekjuffer, nu een bosbeekjuffer

De Kleine Weerschijnvlinder

De hele middag snorzweefvliegen op en om ons heen.

Voor mensen die mij minder goed kennen of de verslagen nog niet zolang volgen even een verduidelijking over de röntgenulcus.

35 jaar geleden is bij mij een kwaadaardige tumor uit mijn rug verwijderd, een zeldzame myxosarcoom. Blijkt genetisch bepaald , een nicht van me had er een aan haar been.

Na de operatie , waarbij 2 ribben moesten weg worden geknipt,( daarom ben ik op latere leeftijd krom geworden) ben ik 36 x bestraald, in die tijd kon het minder nauwkeurig dan nu. 

Diverse malen ben ik daarna geopereerd aan complicaties tgv de operatie en de bestraling, ook ontstond er een tumor tgv de bestraling die succesvol is weggehaald.

Een paar jaar geleden ontstond tgv van de bestraling een röntgenulcus, een gaatje in de beschadigde huid. Deze is vanzelf langzaam genezen, wat best verwonderlijk is omdat dat niet vaak voor komt. Bestraalde huid doorbloedt nl niet af nauwelijks, daarom kan er nauwelijks iets aan gebeuren. Helaas is op een plek daarboven weer een ulcus ontstaan, die zit er nu een jaar. Deze is wat groter en dieper dan de vorige en is nu kennelijk ontstoken geraakt. Daarom de behandeling met antibioticazalf, een antibioticakuur zal niet helpen omdat de huid niet doorbloedt en de bacteriën niet bereikt kunnen worden.

Morgen maar eens kijken wat de dermatoloog vindt van onze veronderstelling dat de pijnen die ik heb gehad door een ingekapselde ontsteking aan de ulcus kunnen zijn veroorzaakt. En of dat erge pussen, wat al wat minder wordt, een normale reactie op de antibioticazalf is. Of we dan al dan niet verder reizen is uiteraard onze  eigen beslissing maar zijn bevindingen zijn wel belangrijk.

Vandaag iets minder warm met 30º dan gisteren maar wel loom drukkend, grotendeels bewolkt weer, veel bij de camper gelezen.

Auxerre 18-06-2021, vrijdag

De cp stond gisteren helemaal vol, 11 Franse campers en wij.

Het was 3 kwartier rijden naar Auxerre waar we op de gratis  parking aan  de Yonne staan bij de jachthaven. We hebben hier meerdere malen gestaan, altijd op de terugweg vanuit Marokko en/of Spanje. Een rustige plek nu het kermisje er niet is vanwege COVID en via een voetbrug over de rivier met het centrum verbonden. We komen niet voor de stad, die de moeite waard is, maar om een fietsenmaker te vinden voor de vervanging van de achterband van Everdien’s fiets. Bij de 2e zaak was het raak, na enig overleg wilden ze de band wel vervangen, we konden de fiets ophalen om 18.00 uur.

Zolang er nog besmettingen zijn willen we grotere steden nog voorlopig zoveel mogelijk mijden.  Zeker hier in de wat meer noordelijke regio’s, daar liggen de besmettingen hoger dan in het zuiden. 

 

 

 

                                            Het centrum van Auxerre gezien vanaf de brug over de Yonne

Parking Auxerre, n47.79768 E3.57696

Het wachten op de dokter duurde wat langer, ipv om 11.30uur belde hij om 14.00 uur. Maar een erg aardige man die zei dat zo’n ingekapselde ontsteking, als het dat al geweest is, niet best is. De behandelmethode met de antibioticazalf moeten we minstens 14 dagen volhouden. Als het met ongeveer een week nog niet merkbaar beter is, kunnen we hem een foto sturen en wil hij dat beoordelen. Dat hadden we zelf ook al bedacht ware het niet als het met een week niet beter is, we naar huis gaan. Dan kunnen we beter naar de dermatoloog toe aan. Waarmee voorlopig een einde komt aan dit medisch bulletin, naar we hopen althans.

Al met al veel geregel, fietsenmaker zoeken, allemaal lopend met de fietsen aan de hand omdat de straatjes nogal smal zijn in Auxerre, boodschappen doen bij Leclerc, lopend want vlakbij,  naar de apotheek extra speciale wondbedekkende zelfklevende foamkompressen gekochten om 18.00 uur de fiets  weer opgehaald. Voor nieuwe buiten- en binnenband  en montage betaalden we slechts €24,95, een prijs waar niets op af te dingen valt want op internet hadden we de band voor €15,- gezien, ze hebben ons geen toeristische poot uitgedraaid.

 Omdat we naast een parkje staan met de camper hebben we onder een boom zitten lezen, er stond wind , een paar mooi weer wolken maar wel weer 30º. Morgen gaan we een stukje zuidelijker, we hebben er zin in.

Overigens zijn er van de 10 campers die hier staan, 4 Nederlands.

Roanne 19-06-2021, zaterdag

We hebben rustig geslapen hoewel er gisterenavond veel mensen hun auto parkeerden om naar de stad te gaan. Geen geklap van deuren gehoord, wel geschreeuw ,een kwartier lang,   om 4 uur van iemand die òf dronken was òf een bankslaper die in een psychose zat.

We zijn vanmorgen om 9.30 uur vertrokken en hebben eerst 45 km tolweg gereden om daarna via de RN en D wegen het nationaal park van de Morvan te doorkruisen. Kleine wegen door een bosrijke heuvelachtige omgeving waar gehooid werd en we veel runderen in de wei zagen van het Charolais ras. De runderen hebben een roomkleurige vacht, zijn zeer robuust met korte grove poten en hebben een rustig karakter zoals beweerd wordt. Het ras werd vroeger voornamelijk ingezet in de landbouw als trekdier voor het ploegen van de akkers , maar vanaf midden vorige eeuw wordt het nog alleen gefokt voor de vleesproductie.

 

                                             Onderweg in de Morvan koeien van het Charolais ras.

De hooi is gemaaid en ligt in rollen in de wei

Een woonboot met op het dakterras een complete tuin met niet alleen struiken maar zelfs bomen

Cp Roanne, N46.03781 E4.08349, €7,50,

water jeton €2,50, stroom jeton 4 uur.

 

In Autun hebben we diesel en LPG getankt, zeker als je binnendoor gaat kom je geen pomp tegen waar ze ook LPG hebben. Een mooie rit via Digoin naar uiteindelijk Roanne waar we aan een jachthaven staan  aan het kanaal van Digoin naar Roanne. De Loire stroomt hier aan de andere kant van de cp, een mooi gebied hier.

We hebben wat gewandeld langs de Loire en het kanaal, niet te ver want het was weer warm. Langs het kanaal liggen veel oude vrachtschepen die nu dienst doen als woonboot. Ook liggen er wel zelf ontworpen drijvende woonboten, leuk om te zien.

We kregen de laatste plek hier op de cp. De overbuurman vroeg of we stroom wilden, misschien morgen, als er veel onweersbuien vallen volgens de verwachting. Maar vandaag is het gratis zei hij, ik ben de kerstman. Wij konden bij hem inpluggen, hij versiert stroom op de een of andere manier, als iemand wat vraagt zeg dan dat we er om de beurt een jeton (à €2,50 voor 4 uur)  indoen.

De dag begon stralend maar in de loop van de middag raakte het bewolkt. Er trokken onweersbuien over Frankrijk maar het is tot nu toe droog. Er komt wel een onweerscomplex deze kant op die omstreeks 22.00 uur hier wordt verwacht. Het werd trouwens 32º.

Roanne 20-06-2021,zondag

Gisterenavond hebben we zo rond half 10 een kort doch hevig onweer gehad. Kompleet met veel regen, hagel, windvlagen en heel veel bliksemontladingen. Toch hebben we geluk gehad, de meeste buien trokken vanaf het begin van de avond langs ons heen via het Massif Central naar het n.o., en hebben ook België en Nederland bereikt. Dus gingen de Franse kranten vanmorgen niet alleen over de regionale verkiezingen van vandaag  maar ook over het noodweer van gisteren. 

Een bijzonder hevig onweerscomplex trof het Ile-de-France, met heel grote hagelsten en hevige windstoten, met bijvoorbeeld 125 km/u in Lognes en 137 km/u in Meaux in Seine-et-Marl. Een tornado werd waargenomen in Indre-et-Loire, de toren van de kerk van Saint-Nicolas-de-Bourgueil werd afgerukt. 

17 departementen hebben voor vandaag code oranje gekregen, ook het departement Loire (regio Auvergne-Rhône-Alpes) waar wij zitten.

Vanwege de verwachte buien zijn we al vroeg  naar het centrum van Roanne gegaan. Het is een aardig stadje met wat leuke terrassen maar het  mist historische gebouwen. Van de winkelstraten hebben we geen goede indruk kunnen krijgen omdat het zondag is. Dat was aan de ene kant wel goed, niet zoveel mensen op straat, hoewel de besmettingen, hoe zuidelijker we komen, ook minder zijn. In heel Frankrijk trouwens gisteren 2624 besmettingen, in Nederland 713 , dus ongeveer op hetzelfde niveau waarbij de meeste besmettingen in de regio Parijs zijn.

Vanmorgen was het nog droog, er waren een paar aardig uitziende terrassen in Roanne. Regen dreigde, wij hebben er niet gezeten.

Aardig huisje tegen kerk aan , de opkomende buien op de achtergrond.

       Muurschildering in het centrum

      Fleurt het straatbeeld op.

Op een piepklein marktje konden we heerlijk brood kopen, 6 granen, bij de bakkers stonden lange rijen wachtenden. Nu halen Fransen op zondag vaak veel gebak, nu extra veel want het blijkt vaderdag te zijn. We merkten dat toen een vrouw ons in het Engels vrolijke vaderdag toewenste.

We waren net op tijd weer binnen toen het begon te regenen. De hele middag kwam het met bakken uit de hemel, onweer was er niet bij. Dat wordt wel voor de komende dagen voorspeld. Door al die regen liep de temperatuur terug van 23º vanochtend naar 19º vanmiddag. We hebben toen het droog was, na half 6  nog wel een uurtje gewandeld langs de Loire.

Van de regionale verkiezingen hebben we helemaal niets gemerkt vanmorgen, ook de afgelopen dagen n iet. Nergens bv affiches, alsof er geen campagne mocht worden gevoerd.

  klik hier voor het vervolg zomer 2021 deel 3