Warnsveld 30-03-2022 woensdag

We blijven optimistisch dat we toch weer kunnen vetrekken richting Spanje over enkele weken.

Daarom even een intermezzo totdat we hopelijk binnenkort het verslag deel 2 van onze Spanje reis on line kunnen gaan zetten. Deel 1 laten we gewoon maar staan.

Gisterenmiddag de 1ste behandeling gehad bij de manuele therapeut. Hij heeft de hele rug gekraakt en de onderrug en de bilspier gemasseerd.

De diagnose is inmiddels gesteld door de huisarts en bevestigd door de fysiotherapeut: het is spit en ik heb last van mijn SI gewricht.

De resultaten van de behandeling stellen hoopvol, de pijn is al een stuk minder. Zowel de huisarts als de therapeut denken dat met een week of 2 de pijn zo goed als voorbij zou kunnen zijn zodat we daarna weer zouden kunnen vertrekken over een week of 3.

Dat zal dan wel alleen Spanje worden, Portugal gaat te ver worden, niet te lange stukken rijden op 1 dag vermoed ik zo.

Dit is trouwens de 2e keer dat we naar huis hebben moeten terug keren doordat ik wat aan mij rug mankeer. Vorig jaar juni zijn we ook in Spanje lijven steken, toen bleek dat ik een ontsteking aan een röntgenulcus had. Het zit ons niet altijd mee, meestal door de gevolgen van de tumoroperatie van 36 jaar geleden en de bestraling.

Warnsveld 06-04-2022 woensdag

Zoals het er nu naar uitzicht vertrekken we a.s. vrijdag. 

Ik heb 2 behandelingen bij de manuele therapeut gehad, wervels zitten nu ‘los’, de pijn is vrijwel verdwenen. Everdien is mee geweest en heeft gezien (en geoefend )waar ik gemasseerd kan worden bij klachten, kraken is te gevaarlijk voor haar om te doen met zo’n gecompliceerde rug als ik heb.

Vanmorgen nog een controle gehad van de röntgen-ulcus door de dermatoloog. Ik had daar wat pijn , dat is w.s. door de manuele therapie gekomen maar voor de zekerheid maar even langs gegaan. Het zag er gelukkig goed uit.

Morgen moet de voorruit van de camper nog vervangen, daar hadden we op de terugreis en steen tegen gehad , een halve maan tengevolge net in het zicht van de bestuurder, zal dus afgekeurd worden door de APK. Een duur camperraam, degene die vervangen moet worden is elektrisch verwarmd . En nu maar afwachten of ze het juiste raam hebben kunnen krijgen, het hoeft niet persé een elektrisch verwarmd exemplaar te zijn.  De verzekering betaald, €135,- eigen risico. Vannacht moet het raam uit België komen , omstreeks het middaguur wordt hij er in gezet , moet een paar uur drogen en hopelijk loopt alles volgens planning en kunnen we hem aan het eind van de middag ophalen.

 

Bij onze buurman bloeit de perenboom, geen schade door de vorst.

Het is somber regenachtig weer, even 2 foto's om de boel wat op te 'fleuren.'

Hierboven de kersenbloesem bij onze buren

Toch even nog iets over het maatschappelijk klimaat in Nederland. De corona-ontkenners, de wappies, hebben zich nu massaal achter Poetin geschaard, net zo makkelijk. Zo ook natuurlijk Willem Engel en het walgelijk mannetje Baudet, die zich hoe langer hoe meer ontpopt als een fascist net zoals zijn kompanen van Meijeren en van Houwelingen. Gideon van Meijeren bestaat het om vragen te stellen in de kamer over oorlogsmisdaden door Oekraïne! Hoe door en door verdorven moet je dan zijn, een erg bruine walm hangt rondom deze lieden, die mordicus tegen  de opvang van Okraïense vluchtelingen zijn.  Ze draaien de werkelijkheid om, zien Nederland als een dictatuur. Zij en de wappies  willen niet zien hoe goed we het hier hebben en hoe vrij we zijn.

Natuurlijk is er een hoop mis in Nederland, de gestolen kinderen (staatsontvoeringen volgens Peter Pannekoek), de toeslagenaffaire, de mondkapjesdeal, de opvang van vluchtelingen die niet uit Oekraïne komen, je kunt wel een waslijst opstellen van dingen die mis zijn. Maar je kunt dat hier aan de orde stellen, probeer dat bv maar eens in Rusland. We moeten een onderscheid zien tussen echte slachtoffers  en het slachtofferschap wat vals wordt ingezet voor eigen onfris politiek gewin. En maar lullen over de Great Reset.

Natuurlijk gebeuren er ook aan Oekraïense kant dingen die niet door de beugel kunnen, het is per slot van rekening oorlog, dat haalt vaak het slechtste in de mens naar boven. Hopelijk komt er snel een einde aan het zinloze martelen, het bloedvergieten, de vernietiging van steden.

 

Klik hier voor : lente Spanje 2022, deel 2