Warnsveld januari 2015 , Proloog

Als ik dit schrijf zijn net de afschuwelijke gebeurtenissen in Parijs achter de rug, veroorzaakt door een stelletje religieuze fanatici , klootzakken die door dood en verderf te veroorzaken proberen de westerse samenleving te ontwrichting . De aanslag op Charlie Hebdo en het koelbloedig afslachten van cartoonisten, journalisten en politieagenten is een aanslag op onze vrijheid en het vrije woord. De gijzeling in de Joodse supermarkt en het doodschieten van enkele gijzelaars is te walgelijk voor woorden. Het doel is bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten en zoveel mogelijk angst te veroorzaken. Hopelijk slagen ze niet in deze opzet maar het zal wel ijdele hoop zijn.

de camper staat bijna geheel gepakt klaar om te vertrekken achter ons huis

Vorig jaar al een proloog bij de Marokko reis en nu weer, het wordt toch geen traditie? Wie weet maar deze proloog heeft enerzijds te maken met het feit dat we als duo Deuk en Kreuk een reputatie hebben hoog te houden, anderzijds met wat eerder weg gaan dan we eerst van plan waren, waarover zo meer. 

Mensen die onze Turkije reis hebben gevolgd weten misschien nog dat ik eind juli al last van mijn kaak kreeg. Ik ben toen via een huisarts in Griekenland in Alexandroupoli in een academisch ziekenhuis geweest waar de KNO-arts vermoedde dat ik wellicht speekselkliersteentjes had, geen reden om niet naar Turkije te gaan. Wel werd me aangeraden om als we weer terug waren in Nederland om naar de KNO-arts te gaan. Nu heb ik weinig last gehad van pijn tijdens de Turkije reis maar de zwelling aan mijn speekselklier was niet minder geworden en die speekselklier werkt ook niet.

Dus begin november toen we terug waren meteen een afspraak gemaakt met de KNO-arts. Deze voelde geen speekselkliersteentjes en ik moest een echo laten maken. Die gaf geen uitsluitsel in die zin wel dat er geen speekselkliersteentjes waren maar wat het gezwel wel was werd ook niet duidelijk. Besloten werd dat er een scan moest worden gemaakt, dat kon pas 3 weken na aanvraag.

Daar is de uitslag ook van bekend, het is niets ernstigs. Het kan wel geopereerd worden maar de KNO-arts zei dat als hij het gezwel zou hebben hij zich niet zou laten opereren, ook gezien de geringe klachten die ik heb. Wel moet ik als we weer terug zijn van onze Marokko reis weer langs komen voor controle.

 

Na onze Marokko reis van vorig jaar zeiden we dat gaan we vaker doen, zo half februari vertrekken omdat het dan al minder druk wordt in Marokko met campers dan gedurende de wintermaanden. Nu vertrekken we echter al half januari, hoe dat zo? Ten eerste, hoewel we het thuis ook leuk vinden en onze ontmoetingen met vrienden en kennissen erg waarderen, hebben we in toenemende mate last van het campervirus. Ten tweede, we horen en lezen dat er op dit moment minder campers in Marokko zijn . Er kunnen een drietal redenen aan ten grondslag liggen: de angst voor het Ebolavirus, de angst voor IS en de gevolgen van de ernstige overstromingen. Het Ebolavirus is tot nu toe buiten de deur gebleven in Mali zijn wel een paar geïsoleerde gevallen geweest. De dreiging van IS valt tot nu toe mee, wellicht in de nabije toekomst een groter gevaar, er vechten nu zo´n 1500 Marokkaanse jongeren mee met de waanzinnige IS. De gevolgen van de overstromingen zijn in bepaalde streken, mn rondom Tiznit, Sidi Ifni, Guelmin en Agadir nog goed merkbaar, de doorgaande wegen zijn wel weer berijdbaar.

Een en ander afwegende zijn we van plan om 15 januari te vertrekken en itt andere jaren nu eens niet de tolweg te nemen, als het weer het toe laat tenminste.  

                                               KLIK HIER voor Marokko 2015 deel 1