Warnsveld 13-01-2023, vrijdag

Omdat we vermeld hadden dat we pas zouden vertrekken als we wat onderzoeken hadden gehad hebben we een aantal appjes ontvangen van kennissen die informeerden naar de onderzoeken.

Welnu, op één onderzoek na zijn de onderzoeken nu afgerond.  Dus tijd om er wat over te vertellen.

Allereerst Everdien, die is voor de jaarlijkse longcontrole geweest. Na de test was de longarts tevreden, de longen waren zelfs wat vooruit gegaan. Everdien is nl COPD patiënt sinds een ingekapselde longontsteking in 2004. Wel werd ze doorverwezen naar de cardioloog omdat haar hart af en toe een huppeltje maakt, dat kan een  bijwerking zijn van longmedicatie. Gelukkig kon ze daar snel terecht, inmiddels een echo en een ECG gehad, de cardioloog was tevreden.

Bij het bevolkingsonderzoek darmkanker was Everdien eruit gepikt, bloed in de ontlasting. Dat is natuurlijk schrikken, vandaag heeft ze een onderzoek gehad in DC kliniek in Apeldoorn, gelukkig kon ze daar  snel terecht.

Gelukkig is alles goed, er zijn 2 kleine poliepen gevonden die volgens de arts goedaardig zijn. Wel worden ze nog even bekeken onder de microscoop, volgende week vrijdagmiddag wordt ze daar over gebeld.

Foto's Museum More Gorssel. Hierboven zelfportret Pyke Koch.

Schilderij The Generous Friend, Jan Worst (2006)

Fototentoonstelling van Bas Losekoot.

Zelf heb ik afgelopen maandag een hersen MRI scan gehad, dit omdat ik heel  af en toe duizelig ben geweest en dan gedurende korte tijd dubbel zag. De neuroloog vindt dit weliswaar onverklaarbaar maar ze denkt niet dat er iets ernstigs is. 

En ook ik moet een coloscopie hebben gecombineerd met een gastroscopie, dit ivm al maanden aanhoudende buikklachten. Dit kan a.s. dinsdag plaatsvinden in Zutphen, met dank aan het ziekenhuis ivm het snelle handelen en het combineren van deze onderzoeken. Bij de coloscopieën krijg je meteen een voorlopige uitslag.

Mocht dit foute boel zijn bij mij, dan moeten we helaas de camper weer uitpakken. De uitslag van de hersenscan krijg ik 26 jan. , dan hopen we in de buurt van de boot te zijn naar Marokko. We steken nog niet over voor die tijd.

En dan hopen we toch echt dat we , op volgende week na als ik het onderzoek heb gehad, alleen maar over onze reis naar Marokko zullen schrijven.

Kokmeeuwen in onze tuin (winterkleed)

's Zomers hebben ze een donkerbruine kap.

Volop bloeiende toverhazelaar

 

Gewone hazelaar

 

 

Even iets anders, de griep heeft Corona uit het nieuws verdrongen. Niet alleen in Nederland , ook in Spanje en Marokko zijn veel mensen met griep.

Toch is er een groep hardnekkig bezig om telkens maar weer elke gelegenheid aan te grijpen om vaccinaties, de gifprik in hun vocabulaire, in een kwaad daglicht te stellen. Er kan geen sporter of een bekend iemand overlijden of ze roepen : vaccinatie! Ik lees dat voor een deel natuurlijk omdat ik een aantal Twitteraars ben gaan volgen die we voor het gemak maar wappies zullen noemen. Ze zijn vaak rechts extremistisch, geloven in de gekste complotten en Poetin is hun held. Wat natuurlijk een contradictie is, ze scanderen vaak ‘liefde, vrijheid, geen dictatuur’ , probeer dat maar eens op het Rode Plein. Om nog maar te zwijgen dat er' tribunalen zullen komen' wat ze ook te pas en onpas gebruiken.

Complotdenkers zijn vooral ook te vinden onder  mensen die wat spiritueel zijn , geloven in alternatieve geneeswijzen etc. Zutphen, als antroposofisch centrum , heeft dan ook een aantal fanatieke mensen die anderen ervan willen overtuigen dat gevaccineerden dood gaan, dat we geregeerd worden door het WEF, dat de Great Reset aanstaande is etc. 

Een paar weken geleden kwamen we zo’n klein groep van ongeveer 10 mensen tegen die over de markt in Zutphen marcheerden,( wat ze iedere zaterdag doen) met borden met allerlei wappie-kreten. Geprobeerd met ze in discussie te gaan maar kennelijk hebben ze afgesproken om hun mond te houden, waarschijnlijk bij gebrek aan zinnige argumenten. 

We kregen daar zeker geen goed humeur van , maar zie, op dat moment vloog er een vliegtuigje over Zutphen met een sleep erachter. Nee geen reclame dit keer maar de leus: steun de revolutie in Iran. Weg slecht humeur, ons hart bloeide open.

 

 

 

 

Vliegtuigje boven Zutphen. Met een hartverwarmende tekst als steun aan de dappere tegenstanders van het verschrikkelijke repressieve bewind.

Warnsveld 19-01-2023 donderdag

We hebben besloten om morgen te vertrekken, daaruit  moge duidelijk zijn dat de onderzoeken ook bij mij gunstig uit hebben gepakt.

Er is niets verontrustends aangetroffen, zowel bij de  maag niet als bij de darmen ook niet. Dat was een hele opluchting.

Er zijn in de dunne darm wel 2 lipomen gevonden, dat zijn goedaardige vetbultjes, er zijn 2 biopten genomen.

Er is geconcludeerd dat ik prikkelbare darmen heb als gevolg van een post-infectieus syndroom  ( door bacteriën) die veroorzaakt is door het eten van mosselsoep enkele maanden geleden, de nacht erna zijn de buik/maagklachten begonnen.  Dat kan volgens de MDL-arts voor maandenlange klachten zorgen.

 Omdat ik geen roesje heb genomen heb ik zowel de gastroscopie als de endoscopie kunnen volgen op het beeldscherm, interessant om dat te zien. En zowel de arts als de 2 verpleegkundigen waren aardige jonge mensen waar mee te lachen viel. Gelukkig dat bij de uitslag het lachen me niet vergaan is. Nu durfde ik ook niet zo goed te lachen want er was net dinsdag een kies getrokken, ook dat nog,  frame benedenkaak was nu bij het lab om er een nieuwe kies aan te laten zetten. Met 2 missende tanden voelde dat wat naakter dan de blote kont waarin ik noodgedwongen moest liggen.

 

 

 

 

Een van de karakteristieke plekjes van Zutphen. De Drogenapstoren rijst omhoog achter de prachtige panden van de Martinetsingel. Door de kale bomen kun je nog vaag de contouren zien van de St Walburgkerk.

Omdat er momenteel in delen van Frankrijk en België sneeuw valt hebben we besloten via de tolweg door het Rhônedal te gaan. Daar worden de wegen schoon gehouden en kun je meestal goed doorrijden.

Toen we zaterdag de camper uit de stalling haalden, bleek dat de stalling-eigenaar vergeten was om de accu’s aan te sluiten. De accu’s waren helemaal leeg. Dat betekent niet veel goeds, we hebben allerlei testen gedaan, voor een deel omdat we info hadden gevraagd op het camperforum.

Eerst met de accu-tester van de buurman, toen er een elektrisch kacheltje aangehangen van 700V, daarna de hele avond de kachel en tv aan net alsof we op reis waren, toen zag het er dinsdag  helemaal niet zo verkeerd uit met de spanning van de accu’s.

We zijn ook nog bij onze campergarage ‘Freddy’ geweest die een professionele tester heeft. Hier bleek dat beide accu’s goed zijn, de ene weliswaar is iets minder. Maar geen reden om niet te gaan.

Op naar Marokko, hopelijk sneeuwt het niet te hard morgen.

Pont à Mousson 20-01-2023, vrijdag

Omdat we nog niet getoast hadden op de goede aflopen van de onderzoeken, hebben we gisterenavond onze dry January maar beëindigd en een lekker glas wijn gedronken. We lagen er om 23.30  al in en hebben erg goed geslapen. Toen ik de weersverwachting vanmorgen in bed op de telefoon zag, zijn we opgestaan. `Om 9.15 uur zijn we weggereden en na een een uur begon het te sneeuwen. In Limburg was de sneeuwval vrij hevig,  de wegen waren eerst nog schoon zodat het verkeer aardig door kon rijden.

Maar het duurde niet lang of alleen de rechterrijbaan was nog goed te berijden, wij hielden de snelheid van het overige verkeer aan, zo’n 70 km p.u. In de Ardennen was het zicht vrij slecht, het vroor daar 2,5 graad bij gestage sneeuwval. Maar ook hier reed het verkeer rustig door.

 

De voorkant van de camper toen we in Pont à Mousson kwamen.

 

In Noord Limburg waren er nog 2 rijstroken begaanbaar. Later konden we alleen nog maar in een spoor op de rechterbaan rijden.

 

Pont à Mousson, N48.90295 E6.06116, €11, met voorz. ook stroom

In Luxemburg was het zowaar droog, op een enkele vlok na. We hebben daar nog getankt voor €1,64.  We besloten op de 3e plek te stoppen die we hadden uitgezocht, Pont à Mousson. De ander plekken waren dichterbij want we dachten door de sneeuwval niet al te ver te komen.Gisterenavond nog dachten we niet verder te komen dan Houffalize, vanmorgen toen we dat stadje naderende dachten we we rijden door naar Arlon, maar daar werd het droog dus werd het nog een 100km verder, Pont à Mousson.

We staan hier aan de Moesel bij een jachthaventje, we hebben hier meerdere malen gestaan. Een populaire plek bij camperaars die  van Noord naar Zuid  rijden vv, alleen nu is het niet druk.

We hoorden vanavond op het nieuws dat er 12cm sneeuw in Zuid Limburg is gevallen, blij dat we op tijd zijn vertrokken vanmorgen.

Ville sous Anjou 21-01, zaterdag

Vanmorgen toen we opstonden stopte het met sneeuwen. Er was vannacht wat lichte sneeuw gevallen in Noord Frankrijk waar we geen last van hadden met het rijden. Maar toen we wat verder reden, bleek dat daar veel meer sneeuw was gevallen maar we konden goed doorrijden. Wat echter ook niet helemaal waar is want het was erg druk met mensen die gingen skiën aan de dakkoffers te zien en de buitenlandse nummerborden. Soms moesten we even stapvoets rijden maar dat was slechts een enkele keer. Zeker ook toen er 5 auto’s op elkaar waren gereden, dat was net gebeurd , de file begon zich te vormen. Zo te zien gelukkig  alleen materiële schade.

Toen de zon doorbrak zag het besneeuwde landschap er schitterend uit, er was op sommige plekken meer dan 5 cm gevallen. Voorbij Lyon was de sneeuw en ook de drukte voorbij , in plaats daarvan stak er een Mistral op , vlagen tot 80km p.u.

 

 

 

 

 

De cp in Ville sous Anjou is gratis.  N45.36311 E4.86173

Er zijn voorz. maar die zijn afgesloten in de winterperiode. Anders is er ook gratis stroom.

De cp ligt naast sportvelden.

We wilden vast wat wijn kopen voor Marokko en hadden daarom een camperplaats uitgezocht in een dorpje was nog geen 10km van de Carrefour Hypermarkt in Le Péage de Rousillion lag. Het viel nog niet mee om de supermarkt te bereiken, toen we van de tolweg af waren kwamen we in een file terecht. Langs de RN was er een aaneenschakeling van grote  winkels en supermarkten en eetgelegenheden zoals de MacDonalds etc. Kennelijk voor velen een leuk uitje om daar ergens te gaan winkelen en/of eten.

Uiteindelijk een parkeerplaats bij de Carrefour gevonden, weer een supermarkt van de buitencategorie wat grootte betreft en we hebben wijn en wat delicatessen gekocht. Bovendien getankt, diesel is in Frankrijk duurder dan in Nederland, €1,886 per l. 

Via smalle weggetjes een stukje het platteland opgereden waar we staan in Ville sous Anjou, een dorpje met een cp waarvan de voorzieningen ’s winters zijn afgesloten. Het dorpje zijn we niet ingewandeld, te koud met de Mistral en temperaturen net boven het vriespunt. Het dorpje ligt ongeveer 50km zuidelijk van Lyon, waar we probleemloos doorheen konden rijden.

Stonden we vannacht met 15 campers, nu staan we met 4 campers.

We hebben 470km gereden in ongeveer 5,5 uur, ongeveer dezelfde afstand als gisteren alleen nu een uur sneller.

Sant Sadurní d’Anoia 22-01-2023, zondag

We waren de afgelopen 2 dagen om 9.15 uur gaan rijden en dachten kennelijk vanmorgen dat kan toch ook anders, het werd wat vroeger. Zo vertrokken we om 8.35 uur bij -1º en met 15 min. rijden waren we op de tolweg.

Daar werd al meteen op matrixborden gewaarschuwd voor de harde wind, de radio had het over windvlagen tot 90 km p.u. En jawel bij de stormachtige wind begon het ook nog te sneeuwen, dus hadden we een sneeuwstorm light, die duurde ongeveer een uur. En daarna kwam  warempel de zon aardig door maar het duurde lang voordat de temperatuur boven de 2º kwam.

 

Als je tegenover de cp staat , zie je in de verte boven de druivenstokken (voor de cava) de grillige bergketen de Montserrat.

Naast de camper bloeit de Wilde Rucola

Cp Sant Sadurní d'Anoia N41.43380 E1.78500, gratis, met voorz.

Bij Orange moet je rechtsaf slaan richting Spanje en toen hadden we de Mistral niet meer in de rug maar van opzij. Dat werd dus tegensturen , vooral in de buurt van het grote meer van Leucate, daar wil het altijd wel waaien.

We wilden aanvankelijk stoppen in Figueres, niet ver over de Spaanse grens maar daar waren we al voor 14.00 uur in de buurt. Nu heb je daar wel het Dalí museum, maar daar zijn we wel eens geweest. Omdat er zo weinig verkeer was, nauwelijks vrachtverkeer op zondag, leek het mij wel een goed idee om door Barcelona te rijden. Daar was Everdien niet zo enthousiast over, die was moe omdat ze gespannen was door de wind. Maar uiteindelijk toch besloten om door te rijden  en we reden moeiteloos door Barcelona, nog nooit zo weinig verkeer daar gezien terwijl we er de laatste keer vanwege files stapvoets doorheen waren gereden.

We zijn gestopt zo’n 30km verder dan Barcelona, we staan in Sant Sadorní d’Anoia in de cavastreek, we hebben hier vorig jaar ook gestaan. Het staat hier helemaal vol met campers, er kunnen er hier 12 staan.

Onderweg hebben we als een vroeg lenteteken een paar amandelboompjes in bloei zien staan. Wat ook wel prettig is, het blijft hier bijna een uur langer licht.

Onda 23-01-2023, maandag

Het was erg koud vanmorgen, om 7.30 uur vroor het 5º. De weerapp gaf code geel aan  voor Noord Spanje wegens kou-inval . Gisterenavond nog gekeken , toen voorspelde men -1º. Maar goed dat we niet wisten dat het zo hard zou gaan vriezen, anders hadden we vast onrustig geslapen. Everdien heeft nl met een constructie van oa een klem de vorstbeveiliging uitgeschakeld, anders loopt de hele tank leeg als het beneden de 6º wordt. Gelukkig was er niets  bevroren, de hele avond de kachel aangehad, het water in de boiler zal nog wat lauw zijn geweest.

Tegen half 10 zijn  we weggereden, het vroor toen nog 2,5º.  Snel zaten we op de snelweg die sinds kort tolvrij is, de rit door Frankrijk heeft ons €119,60 aan tol gekost. Aanvankelijk reden we nog door de wijgaarden van de streek Penedés, die maakten plaats voor fruitboomgaarden  die later toen we Valencia naderden plaats maakten voor citrusgaarden, vooral sinaasappels. We reden door een  mooi landschap langs steden en dorpen waar we zowel aan de kust als in het binnenland wel eens gestaan hebben. Nu echter geen bezichtigingen maar meer kilometers vreten via de snelweg, op de terugweg hebben we wel tijd voor andere dingen.. Hoewel het aantal gereden kilometers vandaag wel mee viel, we zijn naar de cp in Onda gereden, dat was 270km, gisteren wel een beetje veel gereden nl 620 km.

                                    Naast de camper zat een Zwarte Roodstaart, een schattig vogeltje.

Bloem naast de camper is nog niet helemaal duidelijk welke soort het is, ws een misvormde knikkende klaverzuring.

 

Boomgaarden onderweg met af en toe een dorpje in de buurt van de Ebro Delta

Cp Onda N39.96778 W0.27174

gratis met voorz.

We hebben al zeker 5x in Onda gestaan, we vinden het een mooie cp. Het stadje is bekend om zijn keramiek, kilometers lang staan er aan beide kanten van de weg naar het stadje  toe fabrieken met keramische tegels, badkamers etc. Er zijn hier wat bezienswaardigheden die we allemaal wel een of meerdere malen gezien hebben., oa, een klein historisch centrum, een kasteel, een museum van azulejos, en een 10 km hier vandaan ligt het dorpje Fanzara, bekend om zijn muurschilderingen. 

   Klik hier  :       Muurschilderingen najaar 2019, Fanzara, Spanje

Wij hebben andere dingen gedaan dan bezichtigingen, we hebben de camper  van binnen en buiten schoongemaakt. De buitenkant zat helemaal onder de pekel door de besneeuwde en bestrooide wegen van de afgelopen dagen, zo goed en zo kwaad als dat ging eraf gewassen, hij moet een dezer weken in de was worden gezet.

Als beloning zijn we hier in de buurt gaan lunchen, een eenvoudig restaurantje waar werknemers hier uit de omgeving ook komen, dat waren we altijd nog van plan. We hebben eenvoudig doch smakelijk gegeten, patatas bravas, calamares, en garnalen in knoflookolie. Met een glas witte wijnen een flesje bier erbij moesten we €21,80 af rekenen,  hier zijn de prijzen nog niet gestegen. Hoe het in de rest van Spanje is weten we niet, wellicht in toeristische gebieden wel.

De dag begon vrij zonnig maar in de loop van de middag werden de sluierwolken steeds dikker en moet 10º was het net niet te koud om een stukje te wandelen.

De cp hier is helemaal vol, er staan 15 campers waaronder 4 Nederlanders.

Onze vrienden Kees en Trui zijn ook onderweg naar Marokko, de eerste keer voor hun. We reizen ongeveer in hetzelfde tempo en zullen elkaar ws een dezer dagen  wel ontmoeten waarna we dit weekend gezamenlijk over zullen steken naar Marokko.

Purias 24-01-2023, dinsdag 

Vanmorgen tamelijk bijtijds vertrokken, om een uur of 9. We wilden nl aanvankelijk naar Murcia rijden maar we kregen te horen van diverse zijden dat het daar heel erg druk was, er zouden 250 campers staan volgens een bericht. 

Toen ik dat gisteren hoorde, heb ik zelfs niet naar Lubach gekeken maar een andere cp gezocht, ik vind dat eigenlijk leuk om te doen.

En omdat we inmiddels hadden gehoord van vriend Pieter dat het in Zuid Spanje heel moeilijk is om een plek te vinden, zowel op vrije als op betaalde plaatsen, heb ik in mijn beste Spaans gevraagd of er op een cp in Los Carlos plaats is voor 2 campers van woensdag op donderdag. Inderdaad 2 campers want we zullen daar onze vrienden Trui en Kees ontmoeten. En jawal hoor, er was nog wel plaats.

Vanmorgen scheen de zon en we hebben een stuk een andere snelweg gereden dan we andere keren hebben gedaan, de A31 naar Alicante. Door een mooie omgeving, bebouwing werd  afgewisseld met grillige rotsen.

En er was nauwelijks wind waardoor er in de dalen een grauwsluier hing van de vele rookpluimen van fabrieksschoorstenen en fikjes van landbouwafval.

                                  Hier en daar bloeien amandelbomen, zo'n beetje vanaf de Spaanse grens.

Cp in Purias, N37.585071 W1.66630 , met voorz. €7,-. stroom €3,-

Bij een restaurantje/pizzeria

 

 

Landschap bij Lorca, mooie  bergen door erosie.

We zijn naar Purias gereden, dat ligt tussen Lorca en de Middellandse zee in. Het was inmiddels zwaarbewolkt geworden en maar 7º dus dachten we het elektrisch kacheltje aan te doen. 230V van de paal maar geen stroom. We dachten dat het aan onze stekker lag die uit het stopcontact kwam en hebben bij een ijzerwinkel een nieuwe aansluiting gekocht. Dat was het probleem niet en na wat pogingen kwamen we tot de conclusie dat we geen stroom in de camper krijgen, het moet aan ons stopcontact liggen was onze conclusie.  We wilden morgen een camperbedrijf opzoeken maar we hadden inmiddels appcontact gehad met vriend Pieter die een techneut in optima forma is. Die vroeg zich af of we wel 230V nodig hadden, hij wilde in Marokko er wel naar kijken.  Eigenlijk hebben we nooit 230V nodig gehad, maar nu met deze temperatuur dachten we dat een elektrisch kacheltje wel prettig zou zijn. Bovendien hebben de accu’s leeg gestaan en hoewel we nu 3 dagen zonder stroom hebben gestaan, en de accu’s het goed doen,  moeten we daar maar iets meer  op vertrouwen.

Van wandelen kwam niets terecht, het was niet alleen koud maar in de loop van de middag zou het gaan  regenen maar dat bleef achterwege.

De cp. hier ligt achter een restaurant/pizzeria waar we vanavond maar eens zullen gaan kijken en meer dan dat….

De cp is basic, groot, er kunnen wel 60 campers staan en er staan er 15. Het ligt een eindje van de kust en is pas 3 maanden geopend, moet nog wat naamsbekendheid krijgen.

Maar goed dat we niet gewandeld hebben, kon ik wat administratieve werkzaamheden verrichten.

Gisteren toen we gegeten hadden en we wilden afrekenen haperde het draagbare pinapparaat, het papier was op. Of ik opnieuw wilde betalen, gisterenavond ontdekten we dat er 2x was afgeboekt. Aangezien het restaurant gisterenavond en vanmorgen gesloten was, vanmiddag maar gebeld. Dat verliep minder vlekkeloos dan gisteren maar uiteindelijk via whatsapp haar dochter het bankrekeningnummer gestuurd. Morgen gaat ze het verifiëren bij de bank nu zal het wel goed komen.

Los Carlos 25-01-2023, woensdag

We hebben gisteren heerlijk pizza gegeten in het restaurant bij de cp. Alleen ze waren te groot en. Nu hadden we nog wel de kleinste diameter genomen. Dus kregen we een doos mee waar wat overgebleven puntjes werden meegenomen naar de camper  die we vanmiddag als lunch hebben genuttigd.

Eerst gedoucht voor we vertrokken vanmorgen, het was een  luxe inloopdouche met een grote douchekop, een regendouche. Daarna vertrokken we om ongeveer een uur of negen via een schitterende kustweg, voor een deel althans. Je moet moeite doen om soms langs de plastic zee te kijken om links de echte zee te zien en rechts overal besneeuwde bergtoppen, niet alleen de Sierra Nevada maar ook die van de Sierra Alhammilla. We lazen in de krant dat er overal in Andalusië sneeuw was gevallen in  de bergen tot vlak aan de kust.

De vers gevallen sneeuw in de bergen langs de kust.

                 De landschap ontsierende kassen tot vlakbij de zee

Bij het dorp Castel de Ferro ,waar we vorig jaar nog op een cp hebben gestaan, zijn we via een smalle weg langs een rambla (droge rivierbedding) via een nog smallere weg op een onverharde weg gekomen. Die leidt over een afstand van een paar honderd meter naar de cp waar we staan in Los Carlos. Het is ook een vrij nieuwe cp bij een restaurant die plaats biedt aan 50 campers, er staan nu 15 campers waaronder 5 Nederlanders. Vanmiddag zijn Trui en Kees hier ook gearriveerd, koffie gedronken en bijgekletst en vanavond willen we in het restaurant uit eten gaan.

Van een Nederlands echtpaar hoorden we dat er overal volle cp’s zijn langs de kust, maar dat wisten we al, vandaar dat we hier ook een kleine 10 km het binnenland zijn ingereden.

OP de achtergrond tegen de bergen een wit Andalusisch dorpje, in het midden onder de drooge riverbedding die naar de cp gaat.

Een lavandelsoort, de Oregano lavendel.

De cp in Los Carlos ' Vina Castilla"  N36.76294, W3.3.8124

€7,- met voorz.

Vanmiddag weer geappt met de dochter van de waardin van gisteren en ze vertelde dat ze het bedrag dat we 2x hadden betaald op onze rekening had gestort, keurig met een afschrift van de bank erbij als afbeelding.

Het was vandaag de eerste dag dat we een paar uur in de zon hebben gezeten , het was 14º en eerst niet zoveel wind, later werd het frisser. De cp ligt in een mooie omgeving waar je tegen de bergen een mooi wit Andalusisch dorpje kunt zien liggen.

Algeciras 26-01-2023, donderdag

Gisteravond lekker gegeten en niet te duur in het restaurant bij de cp. Het was heel gezellig om daar te eten met Trui en Kees. Aardige beheerders waar we nog een grote zak citroenen  van kregen, veel  te veel.

Het was nog een uur of 3 rijden naar Algeciras waar we tickets hebben gekocht. De prijs was vandaag verhoogd, dat is pech, nu hebben we €293,- betaald, gisteren was het €40,- goedkoper.

We hebben een telefoontje gehad van de neuroloog in  het ziekenhuis in Zutphen over de uitslag van de hersenscan. Gelukkig waren er geen bijzonderheden op te zien, gewoon maar accepteren dat ik sporadisch duizelig ben en dubbel zie. Het zou, gezien wat bijkomende lichte klachten, kunnen duiden op oogmigraine. Maar wat duurt het lang als je een telefoontje verwacht wat belangrijk is, je zit dan toch aardig in spanning.

We staan nu geparkeerd achter de Mercadona in Algeciras, morgen kunnen we om 12.00 uur met de boot mee naar Marokko. Het is hier een hele grote parkeerplaats en er staan hier veel campers geparkeerd, de meesten zullen ook met de Ferry gaan. De parkeerplaats bij de Carrefour bij Carlos is nu verboden voor campers, daar om staan de Marokkogangers nu hier.

Er zijn velden met hoge sluierbewolking en het  was 13º.

 

 

 

Omdat je bij de Carrefour in Algeciras niet meer mag staan, is er een ander plek bij de Mercadona.

Een paar jaar geleden hebben we hier ok wel gestaan.

Algeciras  parking: N36.18297 W5.43815

 

Algeciras 27-01-2023, vrijdag

We waren mooi op tijd bij de boot, ruim een uur van tevoren. We  zijn benieuwd wanneer we in Marokko het haventerrein afrijden, 3 jaar geleden vertrokken we om 12.30 uur en om 17.00 uur was de overtocht en het afhandelen van allerlei politie- en douaneformaliteiten achter de rug.

We zullen misschien pas morgen weer internet hebben.

 

 

 

In de rij voor de boot. Trui en Kees staan voor ons.

Ingang haventerrein: afslag 108C

N36.149493 W5.445746

Asilah 27-01-2023 , vrijdag

Maar ongeveer 30 km verder maar toch zijn we in Afrika. De boot vertrok met slechts een half uur vertraging, de zee was rustig en na ongeveer 1,5 uur varen meerde de boot aan in de haven van Tanger Med. Het ontschepen duurde wat langer omdat vrachtwagens eerst  werden gecontroleerd toen ze de boot afreden. 

Maar nadat we door de scan waren geweest, die geen wijn kan detecteren, en vervolgens de douane en de politiecontrole achter de rug hadden was het  15.30 uur. Dat viel ons alleszins mee en nadat we geld hadden gepind was het nog ruim 80 km rijden naar Asilah waar de cp op de boulevard niet meer bestaat en we op een camping zijn gaan staan daar tegenover.

Het toeval wil dat we een plaats kregen naast Ben en Ingrid en Pieter en Leny die we kennen oa vanuit Marokko. De laatsten staan hier al een dag en Ben en  Ingrid waren vanmorgen om 9 uur met de boot over gegaan. Leuk om deze bekenden hier al gelijk te ontmoeten.

Ondertussen kwam de campingbaas met simkaartjes van Maroc Telecom. Simkaartje gekocht en met 10 GB opgewaardeerd, kaartje 50Dh en 10GB 100Dh, voor het gemak rekenen we 10Dh = €1. Hij had ook een gasfles voor 150Dh dus we zijn meteen weer van de meest noodzakelijke dingen voorzien.

Morgen blijven we ook in ieder geval nog een dag hier, tot nu toe elke dag gereisd en dat is ook wel wat vermoeiend. Het weer was stralend en hoewel met 13º wat aan de lage kant, door de kracht van de zon voelt dat warmer aan.

De boot vertrekt en we zien de Rots van Gibraltar, vlek is van het raam op de boot.

In Marokko, eerst met de camper door de scan

We zijn de haven uit en op weg naar Asilah

Klik hier voor   Marokko winter 2023 , Deel 2