Home » huidige reis » winter 2021/2022

Warnsveld 20-11-2021, zaterdag

Ik was het niet van plan maar aangezien er nog elke dag tussen de 60 en 80 mensen op onze site kijken dacht ik , ach waarom ook niet. Ik zal af en toe, wanneer ik het nodig acht of de actualiteit daartoe aanleiding geeft een stukje schrijven deze winter. Want het is nu wel zeker dat we niet naar Marokko zullen gaan. Niet alleen om dat de grens met Spanje nog gesloten is, maar ook omdat de Marokkaanse overheid onbetrouwbaar is en er niet voor schroomt om de grenzen van de ene op de andere dag te sluiten zoals gebleken is. Of ineens  vluchten van en naar Nederland en een aantal andere landen verbieden.

Daar hebben we geen zin aan, één keer op het nippertje weg kunnen komen uit Marokko (eind maart 2020) is voor ons voldoende.

De situatie in Marokko wbt besmettingen is gunstig, al enkele weken onder de 100 positieve testen. En dat zullen ze graag zo willen houden.

Vorige week zat er nog een bruinrode heidelibel op onze achtermuur, nu is het te koud geworden

Een spechtinktzwam

Gewone beurszwam

Nevelzwammen

Al met al toch bijna 4 maanden weggeweest afgelopen jaar, weliswaar bepaalt door ‘omstandigheden’, maar het was wel onze bedoeling om minder te gaan reizen dan de ongeveer 8 maanden die we de afgelopen jaren gewend waren.

We zijn inmiddels 3 weken thuis en zoals gewoonlijk was het een drukke maand. Niet alleen bij vrienden op bezoek gegaan maar we hebben nu , na een  een langere periode weg te zijn geweest, allerlei controles in het ziekenhuis bij specialisten, dit zijn we wel gewend in november.. Dit keer was het wel erg veel, ook omdat we soms terug moesten komen, maar liefst 17x medisch gerelateerde afspraken gehad. Het belangrijkste is dat de röntgenulcus door de dermatoloog als rustig werd beoordeeld. Everdien is nog steeds wat optimistisch , ze vindt de wond wat  kleiner worden.

Tamelijk hoog in een boom deze porseleinzwam met de hoed helemaal open

Porseleinzwam

Zwavelkopjes

Gele aardappelbovist

De camper is ondertussen ook APK gekeurd, geen bijzonderheden en heeft tevens een grote beurt gehad. Nu is hij bij ‘Freddy’ ,onze campergarage voor een aantal kleine reparaties. Helaas moet onze Maxfan, een grote ventilator die in ons dak zit, vervangen worden. Er is een stukje van het draaimechanisme afgebroken. Losse onderdelen bestaan niet, €469 kost een nieuwe. Veel geld,  maar hij bevalt ons uitstekend dus dan maar een nieuwe erin.

Zoals gezegd, deze winter thuis, de camper wordt geschorst en gaat de stalling in tot? Misschien ergens in maart, Spanje blijft aantrekkelijk om naar toe te gaan als de overwinteraars aan de kust vertrokken zijn en de temperaturen in het binnenland ook omhoog gaan. We zullen wel zien.

De besmettingen zijn ook in Spanje laag, gaan wel langzaam iets omhoog. 89% volledig gevaccineerd daar en ook met de boosterprikken zijn ze druk bezig.