Home » huidige reis » Spanje najaar 2019

Warnsveld 06-08-2019, dinsdag

We zijn van plan om op 19 augustus weer een reis te gaan maken, 2 maanden nadat we thuis zijn gekomen van onze vorige reis. Toen kondigde Everdien aan dat ze héééel lang thuis wilde blijven, dat is dus nogal mee gevallen. Ze zegt nu gekscherend tegen anderen dat ze mee gaat om mij een plezier te doen.

Nu heb ik altijd meer zin om weg te gaan dan Everdien, als we eenmaal onderweg zijn dan vinden we het alle twee even leuk. Wel is het zo dat Everdien wat langer op één plaats wil staan, niet telkens verder wil trekken. Dat langer op 1 plaats staan zal zeker in november het geval zijn , dan willen we nl. aan de Spaanse costa ‘s staan. Het weer is dan in Oost Spanje nog heerlijk omdat het water van de Midd. Zee dan nog warm is en we weten wel een paar plekjes waar het leuk is om minstens een week te staan.

                                                                         Enkele foto's die in ons tuintje zijn genomen

We gaan dus weer naar Spanje, een land dat ons altijd trekt in het voor- en naseizoen, net zoals Marokko dat doet in de winter. We willen eerst naar Noord Spanje, daar zijn we nog niet zo vaak geweest, het weer is vaak van dien aard dat we liever zonniger en drogere gebieden opzoeken.

De eerste stad die we in ieder geval willen aandoen is San Sebastian (Donostia is de Baskische naam) , deze stad hebben we nog nooit bezocht. Bijna niet voor te stellen omdat San Sebastian wel de meest culinaire stad van Europa wordt genoemd. Er zijn maar liefst 9 restaurants die een of meer Michelin-sterren hebben waarvan er 2 maar liefst 3.

Die restaurants laten we links liggen, we willen immers niet ons budget er in een paar dagen doorheen jagen, we blijven dit keer 10 à 11 weken weg. Maar waar San Sebastian ook beroemd om is zijn de pintxos, de Baskische tapas, maar die hier verfijnder zijn dan in de rest van Spanje, daar willen we zeker kennis mee maken.

Warnsveld 18-08-2019, zondag

Heel toevallig dat eergisteren het aantal bezoekers van deze site de 250.000 gepasseerd is en dat sinds okt. 2011. We vinden dit veel, het betekent 30.000 bezoekers per jaar. We willen onze volgers dan ook bedanken voor hun belangstelling.

Ooit begonnen met het schrijven van verhaaltjes bij een plakboek van onze zoon Martijn op onze eerste Marokkoreis met ons campertje in 1978, daarna ben ik een blog gaan schrijven wat uiteindelijk geresulteerd heeft in deze site in 2011. Ik vind het leuk om te doen, zolang ik er plezier in houd zal ik er zeker mee doorgaan.

Er zijn nieuwe banden onder de camper  gemonteerd, Michelin Agillis Climat Control met sneeuwvlokje, en meteen ook nieuwe remschijven. Verder zijn er nog een aantal kleine dingen in het interieur vernieuwd en Everdien heeft de binnenkant van de deur geverfd, die was erg bruin geworden , nu ziet het er weer fris uit.

 

Morgen vertrekken we , we nemen een stukje tolweg in Noord Frankrijk want we willen de eerste dag voorbij Parijs komen. We hebben er zin aan, we vertrekken wel met een dubbel gevoel omdat een goede vriend van ons ziek geworden is.

Angerville 19-08-2019, maandag

Vaak slapen we slecht voordat we weer op reis gaan, w.s. omdat we de wekker dan zetten. Dit keer zijn we vroeg naar bed gegaan, we lagen er niet lang na half 11 al in. Nu was dat niet zo’n prestatie , we hadden nog een feestje gehad dat gisterenmiddag al begon. En zie ,het was een goed idee, we hebben goed geslapen en om half 8 zijn we opgestaan, zonder de wekker te zetten waren we om 7 uur wakker.

We zijn om 8.45 uur vertrokken, via Eindhoven richting Antwerpen waar wel een paar keer wegwerkzaamheden waren. En voordat we de ring op konden rijden hebben we kilometers stapvoets gereden, wat een vrachtverkeer is er op de  weg.

In Frankrijk hebben we de tolweg genomen omdat we de 1ste dag op wilden schieten. Tot Parijs kostte ons dat €24,10, het was niet al te druk en bij de wegwerkzaamheden was de maximum snelheid 90km dus dat hield niet op.

Omdat veel Parijzenaren vakantie hebben, durfden we de Périferique wel te nemen. Een goede gok, het verkeer stroomde goed door i.t.t. tot de andere kant op, daar stond het voortdurend stil.

 

We zijn nog een stukje doorgereden na Parijs en via voorsteden kwamen we op de N20 waar we gestopt zijn in het dorp Angerville, zo’n 60km onder Parijs. We staan hier op een parking aan het begin van het dorp bij een voetbalveld. Niets bijzonders, het dorp trouwens ook niet maar om te overnachten lijkt het ons prima.

We hebben 620km gereden in nog geen 8 uur. Het is onderweg droog gebleven en hier was het vanmiddag aardig zonnig en 23º.

 

 

Parking bij voetbalveld Angerville, geen voorzieningen

N48.3144

E1.99759

 

Clérac 20-08-2019, dinsdag

We hebben vannacht uitstekend geslapen op de parking, het was goed verlicht en we hebben geen last van verkeer gehad.

We hebben vanochtend eerst getankt bij LeClerc voor €1,375, 20 cent goedkoper dan langs de tolweg, diesel is duur in Frankrijk. We hebben nadat we eerst de N20 tot voor Orléans hadden gereden, weer een stuk tolweg genomen. We hebben een nieuwe Tomtom Camper/caravan met real time verkeersinfo. Er was een ongeluk gebeurd en tegelijk met het waarschuwen hiervoor op de radio ‘ info Autoroute ‘ verscheen de waarschuwing ook bij ons op het schermpje van de Tomtom. Er lag een auto op zijn kop, er waren al mensen bij en we konden via de vluchtstrook passeren. We zijn wel blij met deze Tomtom hoewel Everdien, zij bedient dat ding, wel eerst moest wennen. Bij het verlaten van de tolweg moesten we teveel betalen, we waren voor klasse 3 aangeslagen, vrachtverkeer, terwijl wij klasse 2 zijn. Van de winter op heenreis naar Marokko hebben we dat ook al eens gehad, een email in mijn beste Frans naar de tolmaatschappij en het geld werd geretourneerd

Was het landschap eerst nog vrij vlak met grote graanvelden, althans stoppels, het graan was al geoogst, later werd het meer heuvelachtig en na Tours kwamen er velden met zonnebloemen. We zijn een flink stuk via de N20 gereden, die is gratis en ook 4-baans en nu staan we in Cognacstreek , veel wijngaarden hier.

 

                              Camperplaats Clérac, gratis , met voorzieningen, N45.179080 W0.227490

Te koop deze oude boerderij vlakbij de cp. een 'ik vetrek' project?

Klik hier om een tekst te typen.

               een hooibeestje

 We wilden in Montguyon gaan staan maar daar bleek dat er geen water getankt kon worden, onze Visa kaart deed het niet. Het leek een aardig dorp, we zijn 7km verder gereden naar Clérac, het dorp is hier niet bijzonder daarentegen is het plekje wel heel aardig. Het ligt aan een vennetje, er zijn 5 plaatsen die in de loop van de middag bezet raakten. Naast ons staan aan de ene kant aardige Fransen en aan de andere kant Engelse jongeren met een camper en een stel (Duits/Engels) met een caravan, ze hebben een zoontje die 2-talig is. Ze komen uit Baskenland waar wij naar toe op weg zijn.

Vieux Boucau les Bains woensdag, 21-09-2019

We zijn vanmorgen vroeg vertrokken met de gedachte niet al te veel te rijden vandaag maar gezien het mooi weer ergens ten zuiden van Bordeaux een plaatsje aan de kust te zoeken. Vlak voor Bordeaux werd de N10 de A 10, hij bleef wel tolvrij. Rondom Bordeaux was het erg druk, vooral heel veel vrachtauto’s, er wordt wat af geconsumeerd. Ten zuiden van Bordeaux maakten grote maisvelden plaats voor uitgestrekte dennenbossen toen we Les Landes in reden.

We gingen van de snelweg af en hebben bij een hypermarché van LeClerc wat boodschappen gedaan, oa tarama , een smeersel van gerookte kabeljauweitjes voor op het brood. Als je van zoute haring houdt vind je dit ook lekker. Na 145 km zijn we gestopt bij een tamelijk groot meer bij Gastes waar een camperplaats is. We konden het terrein niet oprijden, er bleek een storing in de automaat te zijn. Gebeld en weldra kwam de politie die zei dat het gerepareerd zou worden en we werden naar een parkeerplaats verwezen. Daar konden we wachten tot het weer in orde was. Er kwamen steeds meer wachtende campers en omdat er nog maar een paar vrije plaatsen waren , zijn we na 1,5 uur vertrokken om elders ons geluk te gaan beproeven.

Cp Vieux Boucau les Bains, €14,-

N43.779700 W1.400800 met voorz.

Het dorp ligt aan een baai die wordt omgrensd door duinen/dennenbossen

Het was druk vanmiddag op het strand.

Uiteindelijk zijn we 100km zuidelijker beland in Vieux Boucau les Bains , een dorp wat aan de Atlantische Oceaan ligt, zo’n 50km ten noorden van Bayonne. We staan op een grote cp, 150 plaatsen en konden een van de laatste plekjes bemachtigen, met een pad naast ons zodat we wat ruimte hebben om te zitten. Was de 1ste cp vanmorgen €8,-, deze is met €14,- wel wat aan de dure kant maar hij ligt 200m van zee. Bovendien is de electra bij de prijs inbegrepen maar die hebben we niet nodig. maar die hebben we niet nodig Maar  we stààn tenminste want wat zijn er veel campers op de weg, ongelooflijk, het is voor de Fransen nog hoogseizoen en met dit fraaie weer trekt iedereen naar de kust. Op wat velden sluierbewolking na was het zonnig en het werd bij weinig wind 27º. We blijven hier morgen ook nog, even een dag niet rijden maar relaxen, iets wat we vanmiddag ook al met een boek gedaan hebben..